Локо играе красиво и нападателно, но е на прага на антирекорд в своята история

Автор: Стойчо Генов
Коментари (11)
10:14 / 13.09.2019
7060
Локомотив (Пд) е на прага на антирекорд в своята история по серия от допуснати голове. Това ще стане, ако тимът на Бруно Акрапович отново не успее да запази суха мрежа при визитата си срещу Царско село днес. От началото на сезона "черно-белите“ получиха поне по едно попадение във всичките си срещи.

Справка в статистиката показва, че това се случва за трети път в тяхната история. "Смърфовете“ получиха гол в първите си 8 срещи и през сезон 1987/88. Серията им спира в деветия кръг с победа у дома над Сливен с 1:0. Както е видно обаче това "постижение“ вече бе изравнено от сегашния тим на Локо (Пд). Треньор на тима тогава е най-голямата клубна легенда Христо Бонев.

Абсолютният антирекорд, който може да бъде изравнен днес е поставен през есента на 1986-а. Тогава "черно-белите“ не успяват да запазят суха мрежа в първите 9 шампионатни кръга, съобщава "Меридиан мач". Треньор на тима е Ганчо Пеев. Чак в десетия "смърфовете“ бият у дома със 7:0 новака в елита Димитровград и серията свършва.

Шансът да свърши днес отново минава през новак, какъвто е Царско село. Мачът е от 17,30 часа на стадион "Славия".

Plovdiv24.bg припомня на своите читатели, че в момента Локомотив е най-резултатният отбор в Първа лига с 18 отбелязани попадения в 8 мача. Левски е втори по този показател със 17 гола, а Берое има 15.


Виж коментарите (11)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).