Карагарен се отпуши, но Локо загуби на Лаута

Автор: Стойчо Генов
Коментари (4)
21:21 / 02.05.2019
6422
Локомотив Пловдив загуби от Септември с 1:2 в последния си мач от Група Б на втората осмица, който се игра на стадиона в Лаута, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Мандиангу (34) и Илия Димитров (77) вкараха попаденията за столичани, а Бирсент Карагарен (55) бе точен за "смърфовете".

По този начин черно-белите трябва да изчакат утрешния мач между Дунав и Славия, за да разберат следващия си съперник в плейофите за 7-ото място в Първа лига. Ако Славия спечели, тогава Локо ще приеме Етър на 7 май. В противен случай отборът на Бруно Акрапович ще гостува на Ботев (Враца). Реваншите са на 10 май, 5 дни преди финала за Купата на България.

Двубоят срещу Септември на Лаута започна с едноминутно мълчание в памет на легендата на Ботев (Пд) и българския футбол Динко Дерменджиев.

Още в 4-ата минута едва не се стигна до куриозен гол за Септември. Това стана след едно връщане на топката от Стивън Езе към Илко Пиргов. Вратарят опита да изчисти с всичка сила, но топката се удари в тялото на притичалия Мандиангу, след което рикошира в напречната греда и се върна в Пиргов.

В 13-ата минута бе единствената по-сериозна ситуация за черно-белите през първото полувреме. Димитър Илиев овладя една топка, нагласи си я на десния крак и шутира от около 25 метра, но покрай гредата в аут.

В 34-ата минута Септември откри резултата. Здравко Димитров бе изведен по десния фланг след бърза атака. Той пусна пас към близката греда към Мандиангу, който елегантно засече с крак над вратаря Илко Пиргов за 0:1.

Десет минути след почивката Локо се върна в мача. Димитър Илиев подаде технично с пета към Бирсент Карагарен. Нападателят елиминира един защитник на гостите и с мощен шут прати топката в десния ъгъл на вратаря Галев за 1:1.

Четвърт час преди края гостите от Септември отново поведоха. Това стана при един пробив отляво, при който Здравко Димитров центрира в наказателното поле на Локо. Там Стивън Езе остана безучастен в ситуацията, а Асен Георгиев не успя да попречи на Илия Димитров и току-що влезлият на смяна нападател засече с глава в мрежата зад Илко Пиргов за 1:2.

Локо игра в състав:

Илко Пиргов, Лукас Масоеро, Асен ГеоргиевСтивън Езе, Янко Ангелов, Уирис Густаво, Един Бахтич (78- Елитон Жуниор), Бирсент Карагарен, Вилим Посинкович (62- Никола Марич), Димитър Илиев, Ален Ожболт.



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).