Футболист на Локо се възхищава на Роналдо, разкри за какво мечтае

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
12:11 / 29.04.2019
2910
Те са млади, целеустремени и амбициозни. За тях футболът е истинска и голяма любов. Те вече знаят, че постигането на мечтите и целите върви в комплект с много труд и лишения. Те са момчетата, на които днес възлагаме надеждите за бъдещето на Локомотив.

Така официалният сайт на Локомотив Пловдив стартира представянето на някои от големите таланти в "черно-бялата" школа. Днес вниманието от Лаута е насочено към Желязко Калинов.

Той е роден на 4 юли 2000 година в Пловдив. Започва да тренира футбол в Борислав (Първомай), след това отива в Ботев, но преди три години е привлечен в Локомотив, където в момента е част от отбора на юношите старша възраст, ръководен от Димитър Палазов. Тук получава шанс да се развие, а дебютът му преди дни в представителния отбор на черно-белите е доказателство за неговото израстване.

"Не мога да опиша с думи това, което почувствах, но се надявам повече момчета от отбора на юношите старша да имат шанса да играят при мъжете, за да видят лично какво е", споделя Желязко.

Младият талант е впечатлен от атмосферата в отбора: "Всички са сплотени, разчитат един на друг и се подкрепят.“ Добрият футболист трябва да притежава хъс, смята Желязко и добавя: "Футболът се играе със сърце и с много желание“.

Един от примерите му във футбола е Кристиано Роналдо. "Заради неговия хъс и заради това, че е постигнал всичко сам".

Желязко е ученик в Професионалната гимназия по електроника и електротехника.  Мечтите и целите му обаче са свързани най-вече с футбола. Амбициран е да даде всичко от себе си в оставащите до края на сезона 5 мача с отбора на юношите старша, като се надява да подпише професионален договор и да стане част от представителния отбор на Локомотив Пловдив.

По повод предстоящото пловдивско дерби във финала за Купата на България Желязко казва:

"Такъв сблъсък на финал досега не е имало и мисля, че ще се получи много твърд мач с повече битка, отколкото футбол и, разбира се, стискаме палци за любимия Локомотив!“


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).