Равносметката на Иван Петков: Завършихме без загуба, но това не е добре за волейбола

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
17:07 / 08.04.2019
1986
Треньорът на Марица (Пловдив) и на женския национален отбор по волейбол Иван Петков направи кратка равносметка на изминалия сезон. Както Plovdiv24.bg вече съобщи, пловдивчанки записаха пета поредна шампионска титла на страната и до момента не познават вкуса на загубата в 78 поредни мача.

"Очаквах, че нашият отбор ще има трудни моменти. След като приключихме участието си в Шампионска лига рязко спадна тонусът на отбора. Рязко се промениха нещата и в тренировъчния процес, не толкова като квалитет, а като настройка и мотивация. Аз и преди това казах, че близо месец и половина не сме изиграли сериозен мач", заяви Иван Петков.

Ето какво още каза пловдивският специалист:

"Не искам да подценявам никого, но за нивото, което имат нашите състезателки им трябваше малко по-серизони мачове. Предишни години успяхме да го постигнем с контроли, но сега преценихме да не играем много контроли в чужбина, защото се почувствахме изморени. Вторият гейм започна добре за противника, но ние подценявахме ситуации и това доведе до загубването на гейма. Бяхме лимитирани като крайни нападатели, след като крамп получи Петкова".

"Поздравявам Христоскова, която влезе на необичаем за нея пост и успя да помогне на отбора. Видяхте, че във третия и четвъртия гейм нещата бяха по коренно различен начин. Радваме това, че пореден сезон завършваме без загуба, но не казвам, че това е добре за волейбола. Предполагам, че другите отбори ще намерят противодействие". Мисля, че този сезон по-добър от миналия. Това е и основната цел на клуба да се надгражда“.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 13


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).