Две нови спортни придобивки в община Раковски

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
17:22 / 02.04.2019
1603
С нови два одобрени проекта се похвалиха от общинска администрация в Раковски. Те  са поредните, класирали се и получили одобрение в мандата на кмета Павел Гуджеров. Единият от тях е за изграждането на нов физкултурен салон на ОУ "Гео Милев" в Белозем, а другият за площадка за екстремни спортове в Раковски.

Проектите са одобрени от Държавен фонд "Земеделие" по Програмата за развитие на селските райони с подмярка "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове по мащаби инфраструктура" и "Основни услуги и обновяване на селата и селските райони".

Новият физкултурен салон на училището в Белозем ще бъде построен и  оборудван с всичко необходимо за функционирането му. Стойността на проекта е 484 427,46 лева, уточниха от община Раковски.

Площадката за екстремни спортове ще включва скейт и байк шанца и ще бъде изградена на терена на обособения огромен спортен център между двата квартала на Раковски "Секирово" и "Ген. Николаево". Стойността на одобрения проект е 81 978,30 лв.

В новоизграждащият се мащабен спортен център вече има изградени волейболни игрища, предстои откриването на две футболни такива заложени в бюджетната програма на общината, а в бъдеще ще бъде построен и голям градски плувен басейн. Към спортният комплекс ще има обособени и 66 паркоместа.

Кметът Гуджеров похвали ресорния си заместник Йовко Романов за добре свършената работа по двата  одобрени проекта. Предстои подписването на договорите и процедура по избор на изпълнител. При благоприятни обстоятелства обектите по двата проекта ще бъдат готови до края на годината.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).