Марица прегази Раковски и се засили към финала за титлата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
20:16 / 21.03.2019
2276
Марица (Пловдив) спечели първия си мач от полуфиналния плейоф в Националната волейболна лига. Пред близо 300 зрители в зала Колодрума, шампионките надиграха гостуващия Раковски (Димитровград) с 3:0 (25:12, 25:15, 25:7) след едва 56 минути игра и поведоха в серията с 1:0 победи. Вторият мач е в димитровградската зала Младост на 25 март, като при нов успех пловдивчанки ще се класират за финала.

За разлика от четвъртфиналните мачове с Перун (Варна), старши-треньорът на Марица Иван Петков влезе в битката с Раковски с всички свои основни състезателки в стартовата седморка. Те започнаха с мощно 5:0 в началото на първия гейм. С четири поредни аса, Алекзандра Холстън доведе резултата до 11:2. След това гостенките подобриха значително играта си, но това само им помогна да достигнат до 12 точки в гейма.

Димитровградчанки влязоха по-уверено във втората част, успяха да пробият посрещането на Марица и да натрупат аванс от три точки при 9:6. Опитът на Жълто-сините обаче си каза думата и те не само бързо наваксаха изоставането си, но и дръпнаха напред в резултата, а с крайно остра атака от краче по филето на мрежата Нася Димитрова затвори гейма при 25:15.

Раковски спечели второто разиграване в третия гейм, но следващите 11 бяха за Марица при отлични сервиси на Дженифър Крос и вихрени атаки на Холстън и влязлата от ъгъла Симона Димитрова – 12:1. Бомбардировките по полето на гостенките продължиха и след това и пловдивчанки постигнаха най-убедителния резултат в мача – 25:7, оформено с мощен удар на Александра Миланова за последната точка.

Алекс Холстън стана топреализатор на мача с 15 точки. Джен Крос добави 12, а Нася Димитрова – 10. Най-резултатна за Раковски бе Никол Дулева с 9 точки.

Преди началото на двубоя публиката в Колодрума аплодира волейболистите от мъжкия тим на Виктория Волей (Пловдив), които получиха своите бронзови медали от изминалия сезон във Висшата лига на НВЛ.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 15


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).