ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (27)
Кметът каза много важни неща за бъдещето на стадион "Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:26 / 30.01.2019Коментари (25)19346
© Plovdiv24.bg
Кметът на Пловдив Иван Тотев обяви днес, че Общината няма да бърза да взима окончателно решение за съдбата на градския стадион "Пловдив" - дали той да бъде чисто футболен или да си остане с лекоатлетическа писта, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме на нашите читатели, че според изискванията на ФИФА и УЕФА мачове от световни и европейски първенства трябва да се провеждат на изцяло футболни стадиони. България пък възнамерява да се кандидатира заедно с Гърция, Сърбия и Румъния за домакин на Мондиала през 2030 година, като държавата ни ще трябва да има 4 стадиона с минимален капацитет от 40 000 места (идеята е два от тях да са в София, а останалите в Пловдив и Варна).

"Имаме алтернативен стадион, на който може да бъде направена лекоатлетическа писта. Дали това ще се случи, колко ще струва инвестицията – това е тема на дебат. Докато не излезем от този дебат, няма да стартираме нищо по стадион "Пловдив“. Водим разговори с архитект Валентин Маринов дали теренът може да слезе надолу, дали може да се направи само футболен стадион - това са неща, които в момента трябва да ги уточним", заяви Иван Тотев по време на днешната сесия на Общински съвет.

"Първите 6-7 месеца на тази година трябва да се уточни този въпрос, надявам се и по-рано. Проведохме разговори с проектантите на стадион "Христо Ботев“ – не е възможно там да се увеличи капацитетът. Единственият стадион, който да не се казва "Пловдив" и да има 40 000 места, това е "Локомотив", уточни градоначалникът.

"Стадион Пловдив е много сложна тема. Ако беше просто – то вече щеше да бъде направено. Факт е, че има много въпросителни. Който и да почне стадион "Пловдив“ в момента, няма да направи нищо повече от това да тръгне по един път. Но другите след това ще бъдат задължени да следват този път. И когато те знаят, че този път е грешен, тогава това е много лошо. И за да не се случва това нещо, ние ще направим съответните разговори, ще дойдем в общинския съвет с футболните клубове, с футболната общественост и ще вземем едно решение, което да бъде подкрепено от целия град", допълни Иван Тотев.

Вижте в прикачения файл цялото му изказване по темата!

Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на karaivana
премахни филтъра

-2
 
 
Стадион Пловдив няма как да стане само футболен и това е ясно на всеки проектант. Не знам защо се пишат такива глупости. Трибуните няма как да се замъкнат до терена, защото трябва да се копае поне десет метра, а водата там излиза на два-три метра, отделно и сега наклона на долните трибуни е малък и трябва да се бутат задължително. Стадион Ботев е полу-готов, общински е, а се гласуват малоумни концесии. Четири години един пирон не забиха концесионерите и пак на същите го дадоха само и само да не се довърши. Все едно да даваш апартамент под наем, четири години да не ти дадат стотинка за наем и накра пак на старите наематели да го дадеш без никаква гаранция... Лаута и тя срината и вместо да направим нещо ново ще вложим милионите до гребната и ще стане като "Васил Левски" в София.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: