Шефът на Стяуа със скандално обяснение защо се е "набутал" със Златински

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:02 / 27.12.2018
7960
Румънските медии разкриха любопитни подробности относно начина, по който се е стигнало да трансфера на Христо Златински от Университатя (Крайова) в гранда Стяуа през лятото. Само шест месеца по-късно обаче халфът се оказа ненужен и клубът от Букурещ се чуди как да го освободи.

Както Plovdiv24.bg вече информира читателите си, Христо Златински ще се завърне в Локомотив Пловдив през юни 2019 година, а дотогава няма право да играе в който и да е отбор.

Спортният директор на Стяуа, който понастоящем носи названието ФКСБ – Михай Стойка, разкри и причината, поради която е бил ангажиран 33-годишният Златински. А тя е просто заяждане на боса Джиджи Бекали с кръвния враг Динамо Букурещ.

"Джиджи взима, когото си пожелае в Стяуа. Той ми каза: "Взимам Златински, само за да не отиде в Динамо.“ Защото тогава точно Динамо го искаше в редиците си, но той не допусна това да се случи. Аз се учудих от такъв ход и го питах дали ще може да ни помогне". 

"Отговорът му беше: "Какво ти пука дали ще ни помогне? Ти ли ще му плащаш заплатата?“ При което само му обявих, че аз взимам възнаграждението си заради него и трансферът стана факт“, разкри Стойка пред "Диги Спорт“.

Христо Златински, който след по-малко от месец навършва 34 години, има договор до края на сезона. Ако го прекрати, той няма да може да играе до лятото, защото вече е носил екипите на два отбора в течение на този сезон. Затова и халфът не бърза да разтрогва с тима от Букурещ, а ако го стори, ще си иска всички заплати до края на сезона.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).