Локо догонваше на два пъти, но не успя да обърне аутсайдера Верея

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:20 / 01.12.2018
7900
Локомотив Пловдив завърши 2:2 срещу Верея в мач от 17-ия кръг на Първа лига, който се игра на "Трейс Арена" в Стара Загора. Бившите футболисти на "смърфовете" Дино Мартинович (9) и Здравко Илиев (31) се разписаха за домакините, а Ален Ожболт (28) и капитанът Димитър Илиев (73) бяха точни за черно-белите.

По този начин възпитаниците на Бруно Акрапович останаха с актив от 22 точки на 8-мо място, но вече са в серия от 4 поредни шампионатни двубоя без победа.

Верея откри резултата в 9-ата минута още при първата си атака към противниковата врата. Дино Мартинович получи топката пред наказателното поле, преодоля Стивън Езе и шутира по земя с десния крак, насочвайки топката в долния ляв ъгъл на вратаря Мартин Луков за 1:0.

Четири минути по-късно Посинкович центрира от левия фланг в наказателното поле, където Ален Ожболт засече с глава в мрежата. Голът обаче бе отменен заради засада на словенеца.

В 28-ата минута локомотивци се върнаха в мача. Димитър Илиев подаде към Парвиз Умарбаев, който навлезе в наказателното поле и пробва да пробие между двама защитници на Верея. Топката обаче стигна до Ален Ожболт, който от малък ъгъл я прати под напречната граде за 1:1. Това бе втори гол за Ожболт с екипа на Локо.

Само 3 минути по-късно обаче Верея отново поведе в резултата. Милан Вошурович напредна отдясно и центрира по земя към нахлуващия в наказателното поле Здравко Илиев, който засече с крак за 2:1.

Първата добра ситуация за пловдивчани след почивката дойде чак в 60-ата минута. Бирсент Карагарен получи пас от Елитон Жуниор и се озова в стрелкова позиция, но след удара му вратарят Георги Георгиев изби топката.

Локо изравни резултата за втори път в 73-ата минута. Ожболт комбинира с Вилим Посинкович, който напредна отляво и центрира по земя към малкия пеналт. Там Димитър Илиев засече с крак, като топката се удари в гредата и влезе в мрежата за 2:2.

Девет минути преди края Бирсент Карагарен изскочи сам срещу Георги Георгиев, но вратарят на Верея изби в корнер.

В добавеното време на двубоя Локо по чудо се спаси от загубата. Здравко Илиев изскочи сам срещу Мартин Луков, но шутира на сантиметри от гредата в аут.

Локо игра в състав:

Мартин Луков, Абделхаким Буна, Стивън Езе, Асен Георгиев, Йосип Томашевич (82- Мустафа Абдулахи), Игор Банович (71- Янко Ангелов), Димитър Илиев, Парвиз Умарбаев (46- Елитон Жуниор), Бирсент Карагарен, Вилим Посинкович, Ален Ожболт.



Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).