Железов пак се прояви! Наказа Локо със скандална дузпа за игра с корем!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (33)
19:23 / 21.10.2018
14643
Локомотив Пловдив загуби от Дунав с 0:1 в мач от 12-ия кръг на Първа лига, който се игра на градския стадион в Русе. Съдията Валентин Железов даде скандална дузпа за домакините, която бе превърната в гол от Красимир Станоев.

По този начин "смърфовете" останаха с актив от 17 точки на 6-о място във временното класиране. "Драконите" пък прекъснаха негативната си серия от 5 поредни шампионатни срещи без успех и вече са с 11 точки.

Черно-белите първи стигнаха до две чисти голови ситуации и това стана в рамките само на една минута. В 19-ата Асен Георгиев изведе с 40-метров пас Бирсент Карагарен сам срещу Филип Димитров. Последва удар на капитана с десния крак, но вратарят на Дунав изби в корнер. След неговото изпълнение Асен Георгиев засече с глава, като топката докосна играч на Дунав, срещна гредата и излезе в корнер.

В 28-ата минута Красимир Станоев от домакините опита изстрел от фаул, но топката рикошира в стената. При последвалия ъглов удар вратарят Мартин Луков изби с ръка, но топката отиде към Ахмед Ахмедов, който я посрещна с глава, но не успя да отправи хубав удар и кълбото излезе в аут.

След това в продължение на повече от 40 минути острите атаки към двете врати бяха рядкост, като играта бе предимно в центъра на терена.

Така се стигна до 67-ата минута, когато реферът Валентин Железов отсъди скандална дузпа за Дунав. Иван Коконов центрира в наказателното поле, където Даниел Пехливанов направи опит да шутира с десния крак. Топката се удари в корема на Милош Петрович, който на всичко отгоре бе на не повече от 20 сантиметра от футболиста на Дунав, но въпреки това Железов остана непреклонен в решението си.

Зад топката застана Красимир Станоев, който вкара за 1:0. Това всъщност бе и първият точен удар за "драконите" от началото на мача.

В добавеното време Ален Ожболт прати топката в мрежата, но попадението правилно бе отменено заради засада на Бирсент Карагарен.

Дунав - Локо (Пд) 1:0

Голмайстори: 1:0 Красимир Станоев (68-дузпа)

Дунав: Филип Димитров, Георги Динков, Преслав Петров, Мартин Ковачев, Красимир Станоев, Христо Попадийн, Иван Коконов, Светослав Ковачев, Мохамаду Ндиайе (63- Даниел Пехливанов), Бранимир Костадинов, Ахмед Ахмедов (75- Исмаил Иса).

Локо (Пд): Мартин Луков, Йосип Томашевич, Асен Георгиев, Стивън Езе, Милош Петрович, Игор Банович, Янко Ангелов, Абделхаким Буна (78- Елитон Жуниор), Бирсент Карагарен, Парвиз Умарбаев (63- Ален Ожболт), Анте Аралица (53- Вилим Посинкович).



Виж коментарите (33)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).