Огромно признание: Наредиха юноша на Локо сред най-големите таланти в света

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:38 / 11.10.2018
4902
Бившият футболист на Локомотив Пловдив Ияд Хамуд попадна в селекцията на английския вестник "Guardian" за 60-те най-големи таланти, родени през 2001 година. Всяка година авторитетното издание прави подобна класация на 17-годишните и по този начин представя някои от бъдещите големи звезди на футбола.

Ето и какво пишат за таланта от школата на Лаута, който вече втора година играе в Шефийлд Уензди:

Ияд Хамуд прикова вниманието за първи път през 2016, когато на възраст от 15 години и 4 месеца се превърна във втория най-млад футболист в българското елитно първенство. Роден от ливански баща и българска майка, той направи асистенция в дебюта си за Локомотив Пловдив в дербито срещу Ботев.

Преди да се присъедини към академията на Шефийлд Уензди през 2017, Хамуд изкара пробни периоди в Арсенал и Стоук Сити. Скорост и сила са две от ключовите му оръжия. Обожава Лионел Меси и веднъж каза, че баща му, фен на Манчестър Юнайтед, е причината да се влюби във футбола.

Plovdiv24.bg припомня на своите читатели, че преди по-малко от месец Хамуд бе повикан да тренира с мъжкия отбор на Шефилд Уензди.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).