Първо в Plovdiv24.bg: Строят спортна зала в село Труд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:21 / 06.09.2018
9885
Темата за нова спортна зала в село Труд е в пространството повече от десет години. Сега има надежда този план да бъде реализиран. Това заяви за Plovdiv24.bg кметът на община "Марица" Димитър Иванов.

"Очаквам до края на октомври да ни бъде представен проекта за съоръжението. Той ще е близък до този на залата в Маноле, но ще е с по-големи габарити. Тогава ще го обсъдими и ще дадем ход на строежа. Искането ни е залата да е с размери на игралното поле 40х20 метра. В проекта трябва да се предвиди и място за подиум, който да се впише в цялото съоръжение", каза Димитър Иванов.

"С изграждането на залата един от големите хандбални центрове в страната, село Труд, ще може да провежда срещи от вътрешния календар на терен с олимпийски размери. Искането ни е залата да разполага с около 450 места, да има и достатъчно сервизни помещения. Отоплението ще се осъществява с газ, а охлаждането ще е със съвременен метод, което ще намали разхода до около 5 лв на денонощие", уточни кметът на община "Марица".

Димитър Иванов допълни, че в Труд по-скоро се питат кога ще започне строежът на залата, а не кога ще бъде завършена. Вярвам, че до началото на есента на 2019 година Труд ще има своя зала, отсече Димитър Иванов.

Съоръжението ще се построи в двора на ОУ " Св. Св. Кирил и Методий". То ще е на разположение на хандбала от селището и други спортове, практикувани тук. Залата ще даде възможност при лошо време учебните занимания на учениците да се провеждат в покрито помещение.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).