Почетни плакети за световната шампионка Алекс Начева и треньора Стойко Цонов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:37 / 18.07.2018
3363
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на Александра Начева и нейния треньор Стойко Цонов за спечелената титла в тройния скок от Световното първенство по лека атлетика до 20 години в Тампере (Фин) и сребърния медал от Европейското първенство до 18 г. в Дьор (Унг).

Пловдивчанката извоюва златото с отличните за възрастта си 14,18 м.

Този резултат е европейски рекорд за девойки до 18 г. и най-добро постижение в света за сезона за девойки до 18 и до 20 г. Това е първа световна титла за България в тази възрастова група от 2006 г. насам.

"Благодаря Ви за това, което направихте. Световна титла с толкова сериозен резултат е нещо фантастично и искрено Ви поздравявам за успеха. Прекрасно е, че Александра ще участва и на Европейското първенство за мъже и жени, защото там тя ще придобие безценен опит. Аз съм убеден, че Алекс ще премери успешно сили с най-големите, а след това очаквам да спечели квота и за Олимпийските игри в Токио“, каза министър Кралев.

Освен на Европейското първенство за мъже и жени в Берлин през август, на Александра Начева предстои и участие в Летните младежки олимпийски игри в Буенос Айрес през октомври.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).