ВИДЕО и СНИМКИ: Изправиха Кюстендилеца пред съда за бой с колан над фенове на Локо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
11:24 / 27.06.2018
30201
Един от лидерите на агитката на ЦСКА-София Иван Велчев – Кюстендилеца, бе изправен днес пред районния съд в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 38-годишният Велчев е обвинен в престъпление по чл.325 ал.5, вр. ал.1, вр.чл.29 ал.1 б.“а“ и б.“б“ от НК, за това, че на 26 ноември 2017 година в Пловдив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Това става по време на футболния мач между Локомотив (Пд) и ЦСКА-София на Лаута, който дори бе прекъснат за няколко минути заради сбиването на двете агитки.

Според обвинението Кюстендилеца е бил от първите лица, слезли на пистата от трибуната, като държал в ръцете си колан. Засилил се към групата – агитка на Локо (Пд) и започнал да нанася множество хаотични и силни удари с колана си по феновете на "черно-белите“, въпреки че в този момент по никакъв начин същият не е бил провокиран от когото и да било. Иван Велчев демонстративно е проявил агресия и жестокост, както и незачитане на личната неприкосновеност, се казва още в обвинението.

Ако съдът го признае за виновен, минималното наказание за Кюстендилеца ще е 1 година затвор ефективно, но магистратите могат да вземат и по-сурова мярка, тъй като Велчев вече е осъждан.

В съдебната зала днес адвокатът на Иван Велчев поиска делото да бъде върнато в прокуратурата заради "неизяснени обстоятелства“, но това бе отхвърлено от съдията.

След това адвокат Найденов поиска съдът да промени наложената мярка за неотклонение – парична гаранция в размер на 2000 лева, да бъде заменена с подписка. "Велчев е безработен и в момента го издържа съпругата му със своята не толкова голяма заплата. Освен това двамата се грижат и за малкото им дете“, заяви в съдебната зала адвокат Найденов.

Това негово искане също бе отхвърлено от съдията, който даде ход на делото и насрочи следващото заседание за 11 септември от 9,30 часа.

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).