Обрат! Стадион "Лазур" се продава, цената му е шокираща!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:06 / 10.04.2018
7263
Покупката на стадион "Лазур“ от община Бургас вече не е мит, показа проверка на Burgas24.bg. В писмо до местния парламент изпълнителният директор на "Спортс пропърти мениджмънт“ Даниела Чорбаджиева изразява готовност за провеждане на преговори за сключване на договор за покупко-продажба на имота, собственост на дружеството.

Припомняме, че духовете около продажбата на стадиона бяха разбунени през ноември миналата година от общинския съветник Ивайло Вагенщайн. Той обяви, че съоръжението струва 4 милиона и призова община Бургас да стартира процедура по неговото закупуване. Това буквално екзалтира привържениците на футбола в града, които подеха множество инициативи в тази насока.

В интервю за Burgas24.bg Митко Събев бързо попари техните мераци, изтъквайки факта, че стадион "Лазур“ е обект на съдебни спорове и продажбата му на този етап е невъзможна. Именно по тази причина кметът Димитър Николов взе компромисно решение – да изгради общински стадион с 6000 седящи места. За място на новото съоръжение бе избран парцел в ж.к. "Меден рудник".

"Представляваното от мен акционерно дружество е безспорен собственик на гореописания имот. Към настоящия момент правото на собственост върху имота не е предмет на съдебни спорове. Стойността на имота, съгласно счетоводните документи на акционерното дружество е в размер на 25 000 000.00 лв (двадесет и пет милиона лева), без включен в цената данък върху добавената стойност. Посочената по-горе цена на имота подлежи на обсъждане“, посочва в писмото си Даниела Чорбаджиева.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).