Безплатно обучение по спортна аеробика в 4 детски градини в "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:42 / 23.09.2013
3125
В четири детски градини в "Северен" децата могат да тренират безплатно спортна аеробика. Районът е единственият в Пловдив, който предоставя база в детските заведения за развитието на този спорт. Малките спортисти продължават спортните си занимания и в подготвителните училищни групи, което им дава възможност да участват в състезания и да печелят награди, съобщи кметът инж. Ральо Ралев.

Добрите традиции на район "Северен" в спортната аеробика се поддържат от СК "Аеробика АМД" - Пловдив с председател Димитрина Къндева. Миналата година Димитрина Къндева беше обявена за най-добър треньор на България и това донесе домакинството на Пловдив на IV традиционен международен турнир по спортна аеробика за деца, юноши и девойки. Състезанието се проведе от 21 до 22 септември в новата спортна зала на ПУ "Паисий Хилендарски" и беше подкрепено от община Пловдив, Българска федерация по гимнастика и Български съюз по аеробика.

Над 230 участници от 6 държави се включиха в престижното състезание. На откриването и закриването беше кметът инж. Ралев, който раздаде част от наградите на най-добрите спортисти. Представителите на България завоюваха 24 медала, осем от които - златни. Най-голям успех постигна двойката Ана-Мария Стоилова - Антонио Папазов.

Над 3500 души се занимават със спортна аеробика. Председателят на пловдивския клуб "Аеробика АМД" Димитрина Къндева поддържа единствената в страната школа по аеробна гимнастика за всички възрастови групи - от 6 годишни деца до мъже и жени.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).