Шмелцерович отпада в турнир по колоездене след групово падане

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:15 / 20.05.2008
774
Сръбският национал на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон Рея96" - Горан Шмелцерович, не успя да завърши международния турнир "Класик Белград-Чачак", от категория 1.2. 25-годишният бегач, който е балкански шампион на шосе за 2006 година, не успя да избегне групово падане и излезе от надпреварата в последния ден на турнира - в общия старт. От пловдивския тим с най-предно класиране в крайното генерално класиране - 23-ти, е другият сръбски национал Игор Пайович, а Драган Спасич е 26-ти.

Първото място изкова словенецът Митя Мандрил от тима на "Перутина" с време 3.10:23 часа, следван на 9 секунди от словака Марош Ковач от "Дукла-Мерида"(Тренчин). Трети остана отново словенец - Давид Тратник от отбора на "Раденска Фенантиал". 19-годишният юношески национал от "Цар Симеон Рея96" Борислав Иванов - на 36-то. Новопривлеченият в началото на сезона от "Железничар" (Ниш) Иван Рвович е 39-и, а Александър Дукич приключи 45-ти от общо 134 завършили бегачи. Състезаващият се за колоездачен клуб "Бургас" възпитаник на "Цар Симеон Рея96" Русен Русев зае 18-то място.

Заради ангажиментите на главния треньор на пловдивския клуб Петър Павлов в международната колоездачна обиколка на Крит нашият тим бе воден в това състезание от известния сръбски мениджър Миролюб Кръстич, който от години поддържа добри контакти и приятелски отношения с пловдивския клуб.

Велонадпреварата бе от веригата "класик" и носеше точки за световната ранглиста при мъжете. Маршрутът включваше 2 специални етапа, като в първия състезателен ден колоната измина 180 километра с няколко планински изкачвания. Вторият етап бе общ старт. "Класик Белград-Чачак" бе както за индивидуално, така и за отборно класиране.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 21
Днес: 22


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).