Юношите на "Цар Симеон" тръгват за купа "Ненчо Христов"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:27 / 17.05.2008
1101
Треньорът от школата на "Цар Симеон Рея96" Георги Аврейски заведе най-добрите юноши на пловдивския клуба във Варна, където днес стартира двудневния колоездачен турнир на шосе за купа "Ненчо Христов". Надпреварата ще събере млади бегачи от почти всички велоцентрове в страната. В първия състезателен ден днес ще има два старта. Сутринта е планинското изчакване на 6 километра, а следобед - общият старт на 50 км. За неделя е предвиден критериум по улиците на морската ни столица, който ще бъде с дължина на трасето 35 километра.

Пловдивският колоездачен клуб тръгна за Врана с амбициите за спечелване на няколко призови места. Треньорът Георги Аврейски се надява дори на медали на поне двама от своите възпитаници- 16-годишните млади таланти на "Цар Симеон Рея96" - Цветелин Кюркчиев, настоящ шампион на България при юношите младша възраст на писта за 2007 година и Петър Бояджиев, също призьор от държавния шампионат. Специално Кюркчиев се намира в отлична спортна форма. На последното състезание младата пловдивска надежда спечели и двете титли в критериумите за купа "Пазарджик" за юноши младша възраст. В предишните 4 състезания Цецо не е излизал от челната тройка, като само на държавния личен шампионат за многоетапни състезания в Свиленград, възпитаникът на Аврейски за малко изпусна място медал, като остана 4-ти при юношите младша възраст.

При старшата възраст във Варна на другите двама таланти от школата - Кирил Кирезиев и Георги Орехов. Заради старта край морето последните двама не заминаха с връстниците си от старшата Атанас Гочев, Пано Уилямс Гоги и Димитър Бадалски за 20-ата юбилейна колоездачна обиколка на остров Крит.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).