ДАМС организира множество спортни прояви по случай Деня на българския спорт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:25 / 17.05.2008
1233
Спортният празник ще бъде открит в 10 ч. на стадион "Пловдив" от Георги Шопов, заместник-кмет на община Пловдив, - на полувремето на започващия в 9.30 ч. футболен мач за юноши, а половин час по-късно ще бъде дадено началото на проявите по спортните терени. Лекоатлетическите състезания /бягане, щафети, скокове/, демонстрациите на бойни изкуства, състезанията по джудо и борба са на стадион "Пловдив", гребните спортове - на Гребния канал, тенисът - на кортовете "Локомотив" и "Албена", като един от кортовете ще бъде със свободен достъп за всички желаещи. Турнир "Златна рибка" между децата в клуба по плуване ще се проведе на закрития басейн, а турнирите по шахмат и спортен бридж ще бъдат в залата на Гребната база.

Един от акцентите на празника е откриването в 11 ч. на нова баскетболна зала в Средното спортно училище "Васил Левски". В базите на училището ще се проведат и състезанията по волейбол и спортна стрелба.

По инициатива на Държавната агенция за младежта и спорта в 10-те най-големи града в България - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич и Шумен се организира "БИТКАТА НА ГРАДОВЕТЕ" - задочно състезание по баскетбол. Отборите ще бъдат съставени от 12 души - известни и знакови фигури за своя град. Всеки състезател ще изпълнява по 3 хвърляния от различни позиции към коша, като резултатът ще бъде сформиран от сбора на точките на всички. Състезанието ще се предава "на живо" от 10 специални подвижни станции на Дарик радио. В Пловдив "битката" ще започне в 14 ч. на паркинга до Финалната кула, а за участие в отбора ни са поканени кметове на райони и заместник-кметове на Община Пловдив, бизнесмени и артисти, които обичат баскетбола.

Празникът, организиран от Община Пловдив - Отдел "Младежки дейности, спорт и туризъм", ще завърши с Вечер на младите таланти от 18.30 ч. в Клуба на спортиста на площад Централен. На тържеството ще бъдат наградени млади перспективни състезатели от пловдивските спортни клубове.

Денят на българския спорт се чества втора поредна година по инициатива на ДАМС. Както е известно, 17-и май бе избран за ден на българския спорт, тъй като на него преди 114 години у нас пристигат 10 швейцарски учители по физическо възпитание, поканени от тогавашния министър на просвещението Георги Живков. Те донасят със себе си футболни топки, ракети за тенис, боксови ръкавици. Поставят основите на физическото възпитание в училищата и основите на спорта в нашата държава.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 21
Днес: 14


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).