Ераносян се надява титла в Ангола да го реабилитира в Европа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
13:43 / 20.03.2013
3852
Едуард Ераносян не обича стандартните решения. И състезателната, и треньорската му кариера тръгна от Пловдив, мина през Гърция и Португалия. Първото изключение се казваше АПОП Кинирас и през 2008-а това му донесе куп ядове.

През декември същата година двама футболисти на новака в кипърския елит - Карлос Маркес и Леонел Медейрош, дават положителни допинг-проби. Разследване показа, че Ераносян редовно е доставял хапчета с неясен произход на играчите, уж витамини и кофеин. Впоследствие се разбра, че става въпрос за забранения анаболен стероид оксиместерон, а допингирани са били всички играчи на АПОП. Случаят стигна до ФИФА, в крайна сметка Ераносян бе изваден от футбола за 4 години, като санкцията след обжалването в Лозана влезе в сила на 2 април 2009 година...

Две седмици преди то да изтече, Ераносян се готви да се появи на бял кон. Дали ще бъде облечен в "Армани", както се носеше на "Лаута", е въпрос на личен избор, но доста подходящ в случая. Мястото е повече от екзотично - Ангола, португалската колония до 1975-а, в която 27 години се водеше гражданска война. Едо, чийто най-голям треньорски успех е титлата с Локо Пд на Георги Илиев през 2004-а, подписа още през ноември едногодишен договор с най-богатия клуб в страната. За протокол - докато падне санкцията, на пейката и пред медиите излиза сърбинът Зоран Манойлович.

Дестинацията е прекрасно подбрана - Ераносян знае езика, а успех тук може да му отвори вратите обратно към Европа. В Португалия той вече бе начело на Лейшоеш, преди това игра един сезон и за Боависта, който сега тъне в трета дивизия.
А Африка може да бъде трамплин в кариерата, особено след пропадане. Белгиецът Пол Пут, който бе хванат в уговаряне на мачове на Лиерс, стигна до Гамбия, а само преди месец предизвика фурор с Буркина Фасо, извеждайки го до финал за Купата на Африка.

На подобна ирония на съдбата вероятно се надява и Ераносян. Кабускорп - най-стабилният финансово клуб в страната, макар и с кратка история, вече е фаворит за титлата в Ангола. Още след 4-ия кръг на местното първенство, носещо името Джирабола, тимът е начело с 4 точки аванс. Титла в Ангола гарантира завръщане в метрополията Португалия. Примери бол. През 2010-а Алваро Магаляеш триумфира с Рекреативо, след което получи оферта от Навал. През 2007-а Карлос Мозер (бившият бразилски национал) пък ликува с Интерклубе, след което води мароканския Раджа, а в Португалия бе начело на Навал и Портимонензе.

Източник: "Тема Спорт"



Виж коментарите (24)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).