Драган Канатларовски: Вече знам - за този мач се живее

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:56 / 05.04.2008
2444
Новият треньор на Локомотив Драган Канатларовски е изправен пред първото си сериозно изпитание - битката за Пловдив. Малко след като се озова на "Лаута" бившият национален селекционер на Македония ще трябва да изведе смърфовете срещу градския съперник. Наставникът на черно-белите разкри чувствата си преди дербито пред "Тема Спорт".

- Господин Канатларовски, влязохте ли вече в горещата обстановка на пловдивското дерби, знаете ли вече какво точно е Ботев - Локомотив?

- Мисля, че знам, защото имах възможност да говоря с хората в Локомотив. От всички чувам какво значи този мач, че заедно с ЦСКА - Левски, това е най-якото дерби в българския футбол.

- Какво точно ви обясниха играчите и шефовете на Локомотив за футболната битка за Пловдив?

- Казаха ми, че за този мач се живее. Мотивацията за него не е сто процента, а много повече. У всички се усеща невероятно голямо желание. Нямат търпение да дойде първият съдийски сигнал.

- Вашият предшественик Ясен Петров стартира в Локо с 4:0 над Ботев и макар и ботевист, спечели претенциозната черно-бяла публика. Очаквате ли вие да влезете в сърцата на запалянковците след първото си пловдивско дерби?

- Напълно нормално за мен е да искам да вляза в сърцата на феновете максимално скоро. Както аз, така и футболистите много желаем да спечелим срещу Ботев.

- След идването си в България заявихте, че не сте треньор за отбор на десето-единайсто място. При загуба от Ботев обаче ще се се окажете десети в класирането. Изключвате ли такова развитие?

- Никой не мисли за такова нещо. А и не трябва да забравяме, че това е само началото ми в Локомотив. Тук съм само от пет тренировки и все още не съм седнал на пейката, защото нямам право. Междувременно аз не се плаша от отговорността, важноста и значението на мача. Искаме победата.

- Президентката на Локо Галя Топалова заяви, че виждала резултат от идването ви, тъй като играчите тичали повече...

- Не знам дали тичат повече, не знам дали се дължи на мен. Но е сигурно, че футболистите имат голямо желание да се покажат в добра светлина. В този период има голямо натоварване от струпването на мачовете. През април ни очакват седем мача, а като прибавим и този на 29 март срещу Марек, стават осем срещи за един месец. Ще е тежко, но всеки двубой е допълнителен мотив за всички играчи да разкрият това, което могат.

- Да не би срещу Марек да сте си пазили головете за дербито с Ботев?

- Не успяхме да вкараме на Марек, независимо че имахме страшно много положения. Дай Боже да сме си ги оставили за Ботев и сега да вкарваме.

- Колко добър приятел ви е Тенчо Тенев и колко добри приятели ще останете след мача?

- Около мача няма приятели, само противници. Иначе с Тенчо се знаем от моментите, когато заедно карахме ПРО лиценз.

- Имахте ли други оферти, преди да решите да дойдете в Локомотив?

- Да ви кажа честно, имаше някои оферти и определено размишлявах върху предложения, но в момента, в който чух за какъв клуб става дума да поема, и се съгласих. Естествено от значение е и това, че България е близо и езикът е напълно разбираем за мен. Нямам проблеми с комуникацията, мисля, че ще се адаптирам много бързо и ще се разгръщам комплексно.

- Чувал ли сте се с Роберт Петров, който игра в Локо Пловдив и би могъл да ви разкаже за клуба?

- Не съм говорил с него. Но знаете, че аз бях на стадиона, когато Локо стана шампион на България. Тогава бях селекционер на националите на Македония. Затова знам какво значи клубът, каква традиция има и с какви качества разполага.

- Предвиждате ли да привлечете нови македонци през лятото?

- На първо време е най-важно да опозная футболистите. Ще успея, тъй като има много тренировки и много мачове до края на сезона. Взависимост от това за кои постове ни трябват състезатели, ще търсим, естествено първо от България. Ще обърнем внимание и към чужбина, но не ми трябват такива футболисти, които тепърва трябва да ги уча. За да вземем чужденец, той трябва да е по-добър от тези играчи, които имам.

- Спадна ли напрежението на "Лаута", което бе ескалирало преди да дойдете вие с оставките на Атанас Узунов, Ясен Петров и Христо Бонев, както и със скандала около изхвърлянето на Красимир Димитров от отбора?

- Не знам какво точно е било. Но сега всичко е идеално и няма абсолютно никакви проблеми.

- Какво искате да кажете на феновете на Локомотив - една много луда и много вярна публика?

- Искам да им кажа да имат малко търпение. Сигурно е, че те искат да бием Ботев, да побеждаваме винаги, това е нормално. Няма треньор и футболист, който да не желае победата на своя екип. Искам заедно с феновете на Локо да се израдваме на хубави моменти, да създадем и преживеем добри времена за клуба.

Източник: в. "Тема спорт"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).