13 000 изпратиха Данчо Йовчев на крака

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
08:53 / 24.02.2013
4531
Пълната до дупка зала "Арена Армеец" стана свидетел на шоу, каквото досега в България не бе правено. Главна роля в него игра най-великият ни гимнастик в историята Йордан Йовчев.

Бенефисът на участника в рекордните 6 поредни олимпиади бе достоен завършек на невероятната му кариера. Светлинно шоу, пиротехнически ефекти, постоянен музикален съпровод, шампиони в различни видове спортове - гимнастика, худ. гимнастика, брейк и др, направиха страхотен спектакъл в чест на пловдивчанина.

85-минутната програма включваше и изпълнения на много деца, които показаха завидни умения. В шоуто взеха участие и представители на много държави по света.

Самият Данчо игра на успоредка, на земя и на халки. На последния уред, който е и негов любим, той се сбогува с публиката и символично отнесе спортния си сак от тъмната зала, с което сложи край на бляскавата си кариера.

Сред зрителите бяха много ВИП гости. Да се преклонят пред таланта на Данчо дойдоха Наско Сираков и съпругата му Илиана Раева, министърът на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов, съпругата му Василена и една от малките им дъщери, наследникът на Ветко Арабджиев - Владо и жена му, волейболните легенди Любо Ганев и Найден Найденов, националите Георги и Вальо Братоеви, министърът на спорта в оставка Свилен Нейков и много други.

Последните 10 минути на грандиозното шоу 13-те хиляди зрителите изгледаха на крака и непрестанно аплодираха своя любимец и режисьорката на програмата Вера Маринова-Аткинсън.

Кулминацията на спектакъла бе отново символичното вдигане на ръка от страна на олимпийския шампион Юри Кеки на Данчо Йовчев. Нещо, което се случи 9 години след Олимпиадата в Атина, когато великият ни гимнастик бе порязан от съдиите и златото взе Демостенос Тумбакос. Тогава Кеки посочи Данчо за шампион.

"Още не мога да осъзная какво се случи. Не мога да повярвам, че повече няма да се състезавам. Вероятно чак след седмица-две ще разбера какво се случи тази вечер", сподели Данчо след шоуто.

За първи път играя с удоволствие. Досега винаги съм се опитвал да изключвам емоциите, този път се отпуснах. Надявам се пред такава препълнена зала да се случват и други подобни състезания. Знаете, че скоро такива предстоят в България", добави той.

"За мен най-важните са децата, които се занимават с гимнастика в залите. Те трябва да влагат всичко от себе си, да си вярват. Голямата ми мечта е да видя сред тях следващия Данчо Йовчев", завърши великият ни гимнастик.

Източник: в. "Стандарт"



Виж коментарите (9)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).