"Цар Симеон" събира сърбите за старта в Казанлък

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:39 / 02.04.2008
916
Старши треньорът на "Цар Симеон Рея96" Петър Павлов реши да събере в отбора и шестимата си сръбски колоездачи за предстоящия старт за купа "Георги Коев" в Казанлък тази неделя. Заради ангажиментите на Драган Спасич, Александър Дукич и Горан Шмелцерович в националния отбор на западната ни съседка за международните турнири на шосе в Италия и Хърватска - "ЗСД Трофи", "Пореч Трофи" и "Истриан Спринг", валидни за световната ранглиста, и тримата бяха извън състава близо 2 месеца. Те пропуснаха двата старта на нашите край морето в началото на сезона - критериумите за купа "Бургас" и купа "Слънчев бряг".

Другият сръбски колоездач на "Цар Симеон Рея96" - Игор Пайович, който отказа участия за националния отбор на Сърбия заради лични неуредици с тяхната федерация, обаче не е спирал да се състезава за "Цар Симеон Рея96" в стартовете от началото на сезона. Пайо отново ще бяга за пловдивския велоклуб в Казанлък, заедно с новопривлечените от "Железничар"(Ниш) негови сънародници Стахиня Ракичевич и Иван Рвович.

"Реших да си върна в състава едновременно и шестимата сърби, за да преценя моментното им състояние и спортна форма. Тези, които обаче не покажат това, което очаквам от тях, могат и да пропуснат някои от следващите ни стартове", коментира Павлов. Според спеца този старт в Казанлък ще бъде генерална проверка и за шестимата чужденци в тима.

Освен сърбите, дугите колоездачи, които ще карат за представителния тим на "Цар Симеон Рея96" на турнира в Казанлък, са националите Дамян Филипов и Пламен Димов, както и дебютиращите този сезон при мъжете Светослав Недев и Борислав Иванов. Така пловдивският клуб ще участва в този старт с рекордния брой 10 състезатели.

Традиционният турнир за купа "Георги Коев" в Казанлък, чийто домакин е местният клуб "Лястовица", ще бъде еднодневен - само в неделя. Сутринта колоездачите ще участват в изкачването на връх Бузлуджа, което е с дължина на трасето малко над 15 километра. Следобед колоната ще се пусне във втория специален етап от надпреварата - в критериума по улиците на Казанлък, който е дълъг около 65 километра.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 4


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).