Част от националките за "Фед Къп" заминаха за Израел

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:32 / 04.02.2013
1180
Част от националния отбор на България за "Фед къп" замина тази сутрин за израелския курорт Ейлат, където от 6 до 9 февруари са двубоите от първа група на Евро-африканската зона на турнира. Съставът ни е в група "D" заедно със Словения, Холандия и Люксембург.

Капитанката Дора Рангелова отлетя за Израел заедно с първата ракета Цветана Пиронкова и Изабелла Шиникова. Останалите ни две тенисистки - Диа Евтимова и Елица Костова, вече чакат в Ейлат, където миналата седмица участваха в квалификациите на турнира на ITF там с награден фонд 75 000 долара.

"Отиваме с желанието да стигнем до плейофите за влизане в Световна група две на "Фед къп". Знам че няма да е лесно това, но не е невъзможно. Силите на отборите в тази група са изравнени, така че както можем да сме първи в групата, така и да останем последни и да се борим да не изпаднем. Момичетата не започнаха добре годината, но се надявам за Ейлат да са във форма", коментира Рангелова пред многобройните медии на летище "София".

Пиронкова заяви, че е здрава и ще даде всичко за отбора на България. "В първия ми турнир за сезона се представих добре, в следващите два - не, но се надявам че съм във форма. Жребият ни не е лош и можем да спечелим първото място в групата. За двойката - свикнала съм да играя с Диа, но напоследък Изабелла показва добри резултати, така че каквото капитанката реши. Гледах мача за Купа "Дейвис" и съжалявам, че не успяхме да победим Финландия. Мисля че момчетата се раздадоха и наистина имаха шанс да спечелят", заяви 44-ата в публикуваната днес световна ранглиста Цвети.

България започва участие на 6 февруари с двубой срещу Холандия, в чийто състав са две тенисистки от Топ 100 - Кики Бертенс (№65) и Аранча Рус (№73). Следват срещите с Люксембург и Словения.

Победителите в четирите групи играят полуфинали за определяне на двата отбора, които отиват на плейофите за влизане в Световна група две. Заелите последните места се срещат за да определят двата изпадащи тима.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).