Стефка Костадинова бе приета в "Залата на славата"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
15:30 / 25.11.2012
2720
Председателят на БОК Стефка Костадинова официално бе приета в "Залата на славата" на леката атлетика.

С пищна галавечер в Барселона завършиха церемониите по отбелязването на вековния юбилей на Международната федерация по лека атлетика ИААФ.

Освен обявяването на най-добрите в този спорт за 2012 година, събитието ще се запомни и с учредяването на "Зала на славата", което се случва за първи път в атлетиката.

Първите, които бяха определени чрез дълго обсъждане, номинации и избор от специален Панел са 24-има легендарни спортисти, които са с признат неоспорим принос и изключителна роля в развитието на този спорт през последните 100 години.

Сред тях има и една българка - Стефка Костадинова.

По този начин настоящата световна рекордьорка в скока на височина застава редом до феноменални личности като Карл Луис, Себастиан Коу, Сергей Бубка, Алберто Хуанторена, Джеки-Джойнър-Кърси, Майкъл Джонсън, Джеси Оуенс и др.

С 209 см, Стефка притежава повече от 25 години върховото постижение в скока на височина и е безспорната № 1 в тази дисциплина за всички времена.

Олимпийската шампионка от Атланта 96 има във визитката си още 7 световни и 5 европейски титли. Председателят на БОК предизвика огромен интерес по време на тържествата в Барселона.

Тя бе сред най-търсените за интервюта, снимки и автографи.

На събитието в Овалната зала на Каталунския Национален музей на изкуствата присъстваха повече от 800 гости, сред тях 200 олимпийски шампиони, елитът на световния спорт и олимпийското движение.



Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).