Свилен Нейков: Спортните клубове да търсят пари от общинския бюджет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:45 / 11.10.2012
1230
Спортните клубове в Пловдив потърсиха областния управител да помогне в разрешаване на проблема, пред който са изправени. Както добре знаете от 6 месеца клубовете са без вода и ток, което прави невъзможно провеждането на ефективни тренировки по различните видове спорт. 

Ръководителите на спортните клубове дори се заканиха, че ако проблемът не бъде решен,  в най-скоро време Пловдив ще остане без качествена подготовка на спортистите и спорт въобще. За да стане ясно как може да се промени ситуацията областния управител събра на една маса министърът на спорта Свилен Нейков,  представителите на различните спортни клубове и зам.кмета Георги Титюков.

На срещата стана ясно, че  самото Спортно училище, чийто възпитаници също тренират  в базата на клубовете,  е държавно. В този смисъл то не разпола със собствена  база. Спортната база, в която се провежда спортния процес  е общинска собственост.

В този случай няма как държавата да плаща консумативите и издръжката на общинска собственост. Министър Нейков посъветва представителите на различните спортни клубове да настояват за сключване на договори с Община Пловдив,  която да определи бюджет, от който  да бъдат осигурени плащанията на ток, вода и парно през зимата. Министър Нейков се ангажира да разговаря с кмета на Пловдив, за да настоява такива договори да бъдат подготвени.

 


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 30
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).