Бонев: Не исках да играя в ЦСКА, вкарах 6 гола в 5 мача за "армейците"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (41)
10:25 / 23.06.2012
7494
Легендата на Локомотив Пловдив Христо Бонев разказа интересна история за времето, когато е носил за кратко екипа на ЦСКА.

"Бях вече женен, а съпругата ми чакаше дете. След една тренировка на Локо се прибрах вкъщи. Изведнъж дойдоха военни с един джип и ме натиката вътре, както бях по джапанки, къси гащета и тениска", спомня си Зума.

"Казаха ми, че има заповед от Семерджиев, който беше началник на Генералния щаб, за моето прехвърляне в спортната школа "Чавдар". Беше ги страх да не научи градът за моето прехвърляне и да не се провали акцията. Спомням си, че караха по някакви селски пътища и чак след Пазарджик излязохме на главния път за София."

"Казах им, че в ЦСКА няма да играя, и тогава ме пратиха да копая канали. Колко съм копал, не знам, но един ден при мен дойде Стефан Божков, който беше треньор на националния отбор. "Бона, ти си нужен на страната" - той така ми викаше, "трябва да играеш и да тренираш, а като се уволниш, ще ходиш където си поискаш". Така в крайна сметка се съгласих да играя за ЦСКА."

"Играх точно 5 мача, в които вкарах 6 гола. Няма да забравя един мач с Ботев Враца, в който направих хеттрик. Генералите хвърлиха шапките горе. Ние с Якимов на терена правехме такива неща, които само с Тошо Иванов в Локомотив съм показвал на терена."

"Заради мен задържаха набора три месеца и не го уволняваха само и само да ме навият да подпиша с тях. Дори ме заплашваха, че ще ме пратят моряк на корабите. Накрая май им омръзна да се занимават с мен и ме пуснаха", завърши своето изказване Бонев.

Източник: в. "24 часа"



Виж коментарите (41)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).