Христо Златински: През пролетта пак ще газим "Лаута"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
20:43 / 26.12.2011
4678
Опорният халф на Локо Пд Христо Златински направи много добър полусезон и заслужено стигна до националния отбор на България. Вчера "Тема Спорт" потърси звездата на черно-белите за кратко интервю.

- Христо, как оценяваш представянето на Локо Пд и своето през есента?

- Започнахме колебливо в първите мачове, но след това намерихме себе си и завършихме подобаващо шампионата. Като домакини записахме само победи. Мисля, че през пролетта с помощта на публиката ни и на Емил Велев може да продължим да газим у дома. Относно моето представяне -не желая да го коментирам. Ще оставя тази работа на хората от щаба и на вас, журналистите, защото не обичам да се самооценявам.

- Има ли сили отборът да навакса изоставането и да се пребори за тройката?

- Да. Трябва само да направим добра подготовка, в която да се срещнем със силни съперници. Имаме сериозен двубой още 6 първия кръг - домакинство на Лудогорец Ако успеем да го спечелим, той ще ни вдъхне допълнително доверие, че можем да настигнем лидерите.

- Почетният ви президент Христо Бонев бе категоричен, че Левски няма шанс на "Лаута" за купата, споделяш ли мнението му?

- Разполагаме с много добър отбор и класни футболисти. Играем В Пловдив и Левски ще трябва да се съобразява с нас. Шансовете ни да продължим са големи предвид това, че ще имаме зад себе си най-великата публика.

- Какво промени Емил Велев в Локо Пд?

- Велев промени изцяло облика ни. От всичко обаче най-вече дисциплината в отбора, а пък и тактически сме много no-зрели. Всеки знае какво точно трябва да прави на терена. Това е много важно за един отбор. Вярвам, че Емил Велев ще вдигне отбора още едно ниво нагоре с оглед играта, която показахме в последните кръгове срещу Литекс и 8 тези за Купата на България. Заедно с него може да постигнем всичко.

- Канатларовски и Бранко Милованович ли са виновни за слабото представяне на тима през първата част на по-лусезона?

- Не мисля, че вината е в Драган или в Бранко, за да се стигне дотам например, да не сме дисциплинирани на терена или извън него, а това сме го допуснали и ние, играчите. Футболът е колективен спорт и когато няма резултати, сме виновни всички. Под ръководство на Канатларовски имаше моменти, в които отборът не вървеше както трябва и всички го видяха. Това ни изигра лоша шега за позицията ни на полусезона.

- Как приемаш сравненията на играта ти с тази на легендата на Локо Пд Христо Бонев?

- (Смее се.) Сравненията могат само да ме радват и да ме карат да се чувствам горд. Христо Бонев е един от най-великите футболисти на България. Има още много път да измина, за да се докосна съвсем малко до неговата игра.

- Все повече се говори за твой трансфер в Украйна или Русия. Какво знаеш по този въпрос?

- Честно казано, не знам нищо конкретно по тази тема. Отдал съм се изцяло на семейството си и празниците. В момента съм играч на Локо Пловдив и се подготвям за предстоящия пролетен полусезон. Времето ще покаже дали ще се стигне до трансфер. Засега чувам само от приятели и от медиите, но нищо конкретно не е стигало до мен.

- Какво е твоето желание, искаш ли да останеш?

- Много пъти съм казвал, че Локомотив е отборът на моето сърце. Чувствам се изключително щастлив и искам да остана. За мен най-важно е да съм жив и здрав и да продължавам да изпитвам удовлетворение от играта. Щастлив съм 8 Локомотив.



Виж коментарите (22)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).