ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (26) | Вчера (6)
Пловдивските депутати не чуха мнението на пловдивчани за стадион "Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:05 / 12.09.2011Коментари (13)9303
© Plovdiv24.bg
Пловдивчани показаха, че са съпричастни към съдбата на стадион "Пловдив", но избраните от Пловдив депутати - че са безучастни. Това стана ясно след срещата, инициирана от зам.-кмета Георги Титюков с народните представители по повод публичното представяне на резултатите от най-голямото допитване под тепетата.

"За нас е важно мнението на пловдивчани за съдбата на най-голямото ни спортно съоръжение. По тази причина и организирахме допитването до хората. И както се казва "Глас народен - глас божи. Сметнахме, че е редно нашите депутати да знаят какво мислят пловдивчани, преди да се предприемат каквито и да било стъпки. Но, за съжаление, това не стана - отзова се само един народен представител. Ние обаче ще изпратим с нарочни писма пълната справка за проведеното допитване до всички депутати от Пловдив-град, надяваме се този път да му обърнат внимание", заяви Георги Титюков.

"Пловдив има 10-има народни представители, петима от тях са на управляващата държавата партия ГЕРБ. Не дойдоха - явно за тях има по-важни неща от мнението на пловдивчани", посочи и общинският съветник Константин Георгиев.

Георги Титюков благодари на всички, включили се в анкетата и добави, че за него тази активност означава едно: пловдивчани не са безразлични към съдбата на стадион "Пловдив". Той припомни, че в най-голямото допитване под тепетата са се включили 15 356 души. От тях 11 972 или 78 % са на мнение, че спортното съоръжение трябва да се ремонтира и довърши, 3 335 или 21.75 % смятат, че стадионът трябва да се събори и построи наново и едва 49 души или 0.25 % заявяват, че не се интересуват от този въпрос.

Георги Титюков и Константин Георгиев напомниха, че дебатът е тръгнал след хвърлената преди време от финансовия министър Симеон Дянков "информационна бомба", че правителството е осигурило 200 млн.лв. за нов стадион, в софийското поле край Враждебна. "Предложихме вместо да се дават 200 млн.лв. за един стадион-паметник, средствата да се дадат на 10 големи града, като за Пловдив могат да бъдат отпуснати 20 млн. лв. и стадион "Пловдив" да се довърши". "Още веднъж повтаряме - ние не искаме пренас

(с) ПОТВ
очване на важни за друга сфера средства - ние искаме от обещаните "осигурени" от министър Дянков пари за най-голямото ни спортно съоръжение", посочиха Титюков и Георгиев.

Георги Титюков бе категоричен, че гласът на пловдивчани не е останал глас в пустиня, тъй като общината е предприела всички необходими действия за обследването на стадион "Пловдив", за което лично премиерът се разпореди, и е проведена процедура, избрана е фирма-изпълнител. Чака се единствено правителството да преведе обещаното финансиране. "Но си оставаме само с чакането. Бяха ни обещани 150 000 лв. за електронното табло на Гребната база преди Европейското - не получихме нищо и общината сама осигури средствата. От 15 юни чакаме по 1 милион лева за стадионите. И тук нищо до този момент. Ние единствено слушаме обещания - затова категорично не мога да приема разни подхвърляни твърдения, че общината нищо не правела. Общината прави, но тя не може да попадне под ударите на закона и да предприеме процедури, наивно чакайки обещаното финансиране", реагира Константин Георгиев.

Георги Титюков и Константин Георгиев напомниха, че дебатът е тръгнал след хвърлената преди време от финансовия министър симеон Дянков "информационна бомба" че правителството е осигурило 200 млн.лв. за нов стадион, в софийското поле край Враждебна. "Предложихме вместо да се зават 200 млн.лв. за един стадион-паметник, средствата да се дадат на 10 големи града, като за Пловдив могат да бъдат откпуснати 20 млн. лв. и стадион "Пловдив" да се довърши". Още веднъж повтарям - ние не искаме пари отнякъде другаде, или пренасочване на важни за друга сфера средства - ние искаме от осигурените от министър Дянков пари за най-голямото ни спортно съоръжение", посочиха Титюков и Георгиев.

Георги Титюков бе категоричен, че грасът на пловдивчани не е останал като глас в пустиня, тъй като общината е предприела всички необходими действия - за обследването на стадион "Пловдив", за което лично премиерът се разпореди, е проведена процедура, избрана е фирма-изпълнител. Чака се единствено правителството да преведе обещаното и заложено финансиране.

Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Веселина_456
премахни филтъра

-2
 
 
Аз предварително ви казах че това допитване беше само с рекламна цел. И че ще се вземе решението, при което могат да се откраднат най-много пари - а това не е реконструкция.Между другото какво стана с експертизта за състоянието - колко месеци или години ще се прави.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Десет от Славия победиха Ботев в голово шоу в София
Наша олимпийска шампионка на прага да прекъсне кариерата си
Хеттрик за 29 минути беляза победа с 10 гола на Спартак
Локо удари ЦСКА-София след обрат и силно второ полувреме на "Лаута"
Неделев и Серкан в националния отбор, ето пълния списък на селекционера
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: