ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бакалов: Проектът за стадион Пловдив е крачка към бъдещето
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:09 / 29.07.2011Коментари (29)10730
© Plovdiv24.bg
Почетният президент на Ботев Пд Марин Бакалов застана твърдо зад идеята стадион "Пловдив" да бъде реконструиран по плана испанските архитекти, които Христо Стоичков доведе. Според него обаче, това трябва да стане и със съгласието на представителите на леката атлетика и Университета по хранителни технологии, които стопанисват под една или друга форма различни части от площта предвидена за строеж.

"На първо място трябва да благодарим на Христо Стоичков и да го адмирираме за желанието му да помогне Пловдив да има подобно съоръжение и за това, че действа по този въпрос. Това, което показаха хората от Испания, е уникално за България. Лично за мен няма съмнение дали трябва да бъде реализиран този проект, защото това съоръжение ще бъде крачка към бъдещето за Пловдив. Нашият град има нужда от това.

От дебатите при представянето на проекта се видя, че има конфликт с интересите на тениса, плуването и леката атлетика. Голям пропуск е, че тези спортове не бяха предварително запознати с плановете за стадион "Пловдив". Това доведе до тяхното оправдано недоволство. Сега най-важното е общинарите да предизвикат един разумен диалог с представителите на тези клубове, в който всеки да каже своите изисквания и да се стигне до коненсус. След това тези изисквания да бъдат представени на проектантите. Те показаха, че са отворени към разговор, след който интересите на всички да бъдат защитени.

Колкото до нас - футболните хора, мисля че единствените претенции, които можем да имаме са около капацитета на стадиона. Но и тук испанците веднага се съгласиха и казаха, че не е проблем да се увеличи броят на седящите места.

Проектът е страхотен, а търговски части в него е нормално да има. Тенденциите по цял свят са такива. По този начин комплексът ще бъде достъпен и интересен за всички пловдивчани. Да не забравяме, че говорим за инвестиция от почти 160 млн. евро. Това не се случва всеки ден. Все пак е в реда на нещата инвеститорите да търсят възвръщаемост по този начин. Длъжни сме да привлечем тези хора в града, само ще спечелим от това."



Източник: botevplovdiv.bg
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на мокана
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
КПБП: Чака ни лято с много емоции и отговорности
Ботев започва селекцията за Лига Европа с френски защитник
Ботев вдига бюджета за Европа
Основен играч на Ботев с повиквателна за националния отбор
Заслужено! Ботев отпразнува луксозно спечелената купа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: