Гърците спечелиха международния скуош турнир в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:47 / 23.04.2007
1126
„Изключително емоционална атмосфера", „голяма подкрепа от публиката", „първокласно шоу, което може да се наблюдава само на световните турнири", и „състезатели, които играят на ръба на върховите си усилия" бяха само част от коментарите, които последваха провелия се на 21 и 22 април Четвърти международен турнир по скуош - „ТоталСпорт" Тийм Къп - Пловдив 2007, за купата на „Венчърс" и „Аспект Инженеринг" състоял се в елитния пловдивски спортен клуб „ТоталСпорт".

Начало на Турнира даде лично кметът на град Пловдив - д-р Иван Чомаков, който дълго след откриването остана да наблюдава първите мачове и обеща, въпреки натоварения си график, да включи във седмичната си програма и тренировки по скуош, а скуош инструктурът на „ТоталСпорт" Станимир Колев се закани да направи от кмета достатъчно добър играч, за да вземе участие в някой от следващите турнири, ако е постоянен в тренировките си.

По принцип, скуош турнирите се играят по схема 3 от 5 гейма, за 1 мач. Поради участието на 8 отбора, всеки с по петима участника, обаче, организаторите и съдиите на ТоталСпорт Венчърс и Аспект Тийм Купа - Пловдив 2007 взеха решение квалификационните мачове в събота да се проведат по схема 2 от 3 гейма.

В неделя се проведоха финалните мачове. За тези решаващи игри, геймовете продължиха по стандартната турнирна схема 3 от 5.

Звездите на турнира бяха Джо Кнайп (Австралия, капитан на холандския отбор „Нимос" и номер 10 в световната ранглиста) и Андреас Хуберт (Германия, номер 1 в света при мъжете над 35 години, и главен треньор на женския Национален отбор на Германия). Техните мачове бяха от най-високо ниво и разбира се, бяха следени с най-голям интерес от всички присъстващи. Изключително зрелищни и продължителни, поради близкото ниво, уменията и големия опит както на Джо Кнайп, така и Андреас Хуберт.

Една от големите изненади на турнира, ни предложи съботния ден, когато Софийският ни тим от Изи Клуб 1, чийто капитан беше Първата ракета на България - Николай Ангелов, победи считаните за по-силни гръцки състезатели. Тяхното превъзходство обаче пролича на финалите, където отборът на Грийк Ледърс заслужено спечели първо място с финален резултат. Ако българите бяхме повторили победата си от събота, Четвъртият международен турнир по скуош - „ТоталСпорт" Тийм Къп - Пловдив 2007 щеше да завърши с горда победа за България.

Успехи срещу гърците имахме и при жените. Първата ракета на България при жените - Здравка Марселова разгроми гръцката номер 2 Елиза Каргиоти с неоспоримият резултат от 0:3 за Здравка на финалния мач. В интервю пред БНТ, Елоза Каргиоти призна, че мачът срещу българката й е доставил истинско уидоволствие и въпреки претърпяната загуба, е играла срещу наистина достоен противник.

Началните нагласи на всички участници бяха свързани с безспорната победа на холандския отбор „Нимос", поради водещото участие на световния номер 10 в него. Приключилият в неделя турнир обаче доказа, че в тази динамична игра, съчетаваща както физическо натоварване, така и мисловна и стратегическа енергия, динамика има дори в класиранията. Изненадващо за всички, не само Гърците, но дори и Софийският ни отбор се класира преди отбора на Джо Кнайп.

Наградите на победителите бяха връчени лично от Анна-Мария Димова, носителка на короните: "Мис Модел" 2007, „Мис Туризъм" 2006, „Мис Пловдив" и „Мис София". Победителите получиха парични награди: 1200 лв за първо място, 600 лв за второ и 300 лв за трето, осигурени от Генералните спонсори на турнира: „Венчърс" и „Аспект Инженеринг", както и награди от „Рефан", „Дженезис" и „ТоталСпорт".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 18
Днес: 13


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).