Вдигаме дворец на тениса

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:02 / 22.04.2007
585
Вицепрезидентът на БФТ Стефан Цветков навърши 37 г. в петък. Той посрещна рождения си ден на кортовете на ТК "Локомотив", където течеше турнирът "Фед къп". В деня на празника му тимът на България записа трета загуба, този път от Люксембург. Вчера обаче нашите отнесоха Литва и запазиха мястото си в първа група на зона Европа-Африка.

Представителката на международната федерация по тенис Алисън Фауърби награди Цветков със специален плакет за перфектната организация на турнира в Пловдив.

- Г-н Цветков, много "добър" подарък ви направиха за рождения ден в петък?

- Не можем да се сърдим на момичетата. Има неща, които не се оправят за година-две. Според мен стартът с англичанките беше решаващ. Дия игра добре срещу Люксембург. Цвети Пиронкова има обективни причини да не играе добре. Има и натрупвания на умора от пътувания и турнири. Важното е, че заедно с Любо Петров и Иво Братанов имаме дългосрочна програма и работим сериозно върху нея.

- Каква по-точно е тя?

- Работим сериозно на регионално, клубно и национално ниво. Продължаваме програмата с травъл тимове при 12 и 14-годишните. Те ще пътуват по турнири в чужбина. С 16 и 18-годишните вече се акцентира върху централизирана подготовка. От амбициозната 4-годишна програма, която си бяхме поставили, всичко е задвижено. Остава само изграждането на национален тенис център. Вече сме разработили проект и се надяваме да стартираме в рамките на тази година. Догодина пак ще искаме домакинството на "Фед къп".

- Как работите с чуждите федерации?

- Имаме тесни връзки с Швейцария, Швеция, Англия и Испания. В рамките на Балканите създаваме за първи път балканско първенство за 12-годишните. Кандидатстваме догодина да вземем Източно-европейското първенство в Пловдив и Хасково.

Информацията е на вестник "Стандарт". 



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).