Пътят към успеха минава през Лаута

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:34 / 20.04.2007
1592
Черно-бялото прави футбола ни по-цветничък тази пролет. Против естетическите разбирания е, но факт. Черно-бяло е райето на Локомотив (Пд). Черно-бели са и екипите на софийския Локомотив (резервните). Жребият за купата вчера хвърли картите на масата. Ясно е вече кой държи валетата, кой има 50 и кой разчита на някоя и друга деветка плюс тройно асо. В белота, както и във футбола, обаче понякога печели този, който е в по-слаба позиция. Стига да си изиграе правилно картите. Голямата игра ще е на стадион Лаута в Пловдив. Левски отива там като аристократа на българския футбол. Ако бие Локомотив, шампионът ще докосне дубъла. Приятно постижение, макар на Герена вече да го приемат за нещо нормално. Там се мерят по-високо.

Успех на Локомотив (Пд) ще изостри силно апетита на тима за изненадващо бързо завръщане в Европа. Стара Загора е на един хвърлей място и тимът на Маслара ще играе пред собствена публика, ако в другия полуфинал очаквано победи Литекс. Ако пък се класира Берое, пловдивчани ще се изправят като фаворит след звучното 5:0 под Аязмото преди броени дни.

Победа на Локомотив (Пд) ще разочарова не толкова сините фенове, колкото хората в Литекс. Люпко Петрович изпусна тройката. Дори да насметат Берое, в Ловеч ще заложат участието си в Европа на един мач - този срещу черно-белите. Затова поне за един ден към синя България ще бъде приобщен и Ловеч. Финал Литекс - Левски гарантира участие в турнира за Купата на УЕФА на оранжевите независимо от резултата.

Не изключваме предварително от сметките Берое, но жребият бе най-жесток към старозагорци. Още повече, в града брояха финала за техен. Домакинство на големия мач, 20 000 зелено-бели шалчета и 90 минути на мечти за връщане в Европа след точно 21 години. Но знаем, мечтите са безплатни дори когато си по-слаб и гостуваш на Литекс. В Стара Загора и в Пловдив трябва да са доволни, че стигнаха до големите сметки. Пък кой знае, накрая финалът може да се окаже в най-симпатичния си формат: Берое - Локомотив (Пд). Анализът е на "7 дни спорт".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).