Христо Златински: В ЦСКА озверяха като им вкарахме

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (25)
12:25 / 12.03.2007
1967
Халфът на Локо (Пд) Христо Златински даде повод за оптимизъм на феновете с играта си срещу ЦСКА. Благоевградчанинът бе сред най-добрите в състава на „черно-белите“ и бе в основата на повечето голови положения на сбоя отбор. 24 часа след равенството с „армейците“ 22 годишният футболист все още съжаляваше за пропуснатия шанс да победят състава на Пламен Марков.

- Христо, изтрезняхте ли след успеха срещу ЦСКА?

- Да (смее се), сега сме на кафенце.

- Защо не успяхте да спечелите?

- Нямахме опит. Все пак средната възраст в отбора е около 22-23 години, като има само няколко по-опитни. Играхме добре и създадохме достатъчно положения, но нямахме късмет да вкараме повече от тях. Голът падна малко щастливо, а изработените ситуации така и не дадоха резултат.

- Това ли бе най-силният ти мач този сезон?

- Надявам се да съм играл добре. Треньорите трябва да оценят. Аз лично съм разочарован, че не можахме да бием, но няма какво да си кривим душите и равенството е успех. Все пак играхме с ЦСКА.

- Може ли да смятаме, че Локо отново трайно ще тормози грандовете?

- Надявам се. Със сигурност отборът се развива в правилна посока и играем все по-добре. Другият сезон всеки, който ни подцени ще сбърка.

- А до края на този шампионат победата срещу Ботев ли е голямата цел?

- Да. Първо искам да играем добре и срещу Славия, а след това да бием и Ботев и да ги изпреварим в класирането.

- Ти дойде в Локомотив месец-два преди убийството на Георги Илиев, преживя ли отбора този шок?

- Нещата вече се успокоиха. Действително това бе голям удар за отбора, но сега вече има нов собственик, нови шефове и нещата постепенно се нормализираха.

- По-добре ли бе за теб, че заради кризата повечето основни играчи от шампионския състав напуснаха и получи титулярно място?

- Не мисля. По принцип, когато има повече класни футболисти около теб се учиш от тях и се развиваш. Сега в отбора също има такива като Краси Димитров и Халими, които винаги могат да ти покажат нещо ново. Камбуров, Георги Илиев, Тунчев, Дани Георгиев... всички които напуснаха сега играят на високо ниво в клубовете си и това говори какъв силен отбор е имал Локо. Мисля, че сега също има добра перспектива пред нас.

- С кой се разбираш най-добре в тима?

- С Бачков и Халими. С тях имаме общи теми и често сме заедно и извън терена.

- Ераносян те привлече на „Лаута“, а сега е вариант за нов треньор на ЦСКА, надяваш ли се, че може да те вземе при себе си ако поеме по-силен отбор?

- Не съм се замислял конкретно за това. Общо взето всеки иска да се развива. В момента се чувствам перфектно в Локо. Надявам се шефовете да успеят да запазят отбора, защото ако продължаваме така, още догодина ще можем да бием всеки. В момента всичко е ОК и дано нещата не се променят.

- Какво ви казаха Тасев, Наков и треньорът след мача?

- Поздравиха ни и ни казаха да продължаваме все така.

- Говори ли с някой от бившите играчи на Локомотив в ЦСКА?

- Поддържам връзка с Роберт и Жоро Илиев. Чуваме се често. Те си знаят проблемите в ЦСКА и трябва да си ги решават. При нас колективът е много добър, а тези два мача през пролетта допълнително ни дадоха вяра в силите ни и самочувствие.

- Имаше някаква закачка с Йордан Тодоров по време на мача, какво друго си казахте освен, че се напсувахте?

- (Смее се) Поздравихме се. След мача обаче се извинихме взаимно, а той си имаше проблеми с феновете. Нормално е. ЦСКА озверяха, след като им вкарахме гол и особено Данчо. Той е много добър футболист, но напрежението при тях явно им дойде в повече. Фаулът срещу Халими на Тиаго Силва в края на полувремето си беше изцяло умишлен.

- В момента ти си част от една изключително талантлива вълна млади футболисти в „А“ група, да очакваме ли ново златно поколение?

- Дано се реализираме. Специално от моя набор – 1985 г. има много добри играчи. Не знам дали знаете, но като юноши ние станахме балкански шампиони в Трявна, под ръководството на Венци Арсов. След това в Гърция бяхме втори. Досега обаче най-много ме е яд за пропуснатия шанс да се класираме на европейското първенство за младежи. Със сигурност едно такова участие щеше да ни даде много силен тласък. Там винаги има много мениджъри и ако те забележат, може да подпишеш с много силен клуб. Сега мисля, че нямам право вече да участвам, а и ни казаха, че искат да подмладят отбора. Желая успех, а на мен ми остава да играя силно в Локо (Пд).

- Каква е разликата между Локо и Пирин?

- Най-вече в организацията и в това, че Пловдив е футболен град. Имаме много фенове. Заради подкрепата им в такива дербита като това с ЦСКА никой, който е играл на „Лаута“ не може да е безразличен към този клуб. Винаги ще го нося в сърцето си. Хората ме спират по улицата, невероятно е да си част от такъв отбор. Яд ме е, че направихме само една грешка в събота и те ни вкараха.


Виж коментарите (25)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).