Четири гола, червен картон и зрелищен хикс между Славия и Ботев

Автор: Тодор Благов
Коментари (8)
19:38 / 02.03.2024
6420
Ботев (Пловдив) и Славия (София) направиха драматично равенство 2:2 в среща от 23-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Александър Шаламанов" в столицата.

В 5-ата минута Ботев отправи първия точен удар в мача, но шутът на Укаки не затрудни Вуцов. В 9-ата минута Укаки игра с ръка в собственото си наказателно поле и "белите" получиха дузпа, която бе реализирана от Тони Тасев - 1:0.

В 19-ата минута Самуел Акере центрира и Атанас Чернев засече с глава, а стражът на домакините изби. В 25-ата минута нов удар на Укаки мина над вратата.

В 30-ата минута Джеймс Етоо отправи остро центриране, Укаки и Секулич бяха на отлична позиция, но по-скоро си попречиха и от малкото наказателно поле топката излезе в аут.

Последва нов удар към вратата на столичани, дошъл от Джеймс Етоо, но и той бе неточен. Това беше и последното добро положение за първата част.

Второто полувреме стартира с ранен гол за Ботев. Ивелин Попов записа поредната си асистенция и сложи топката на главата на Янис Карабельов, който от близка дистанция изравни - 1:1.

"Белите" успяха да си върнат аванса много бързо и в ответната атака стигнаха до втори гол. Тони Тасев стреля от границата на наказателното поле, получи се рикошет и кълбото влетя в мрежата за 2:1.

След бързата размяна на голове последваха спокойни минути без голови положения пред двете врати. В 75-ата минута "канарчетата" нацелиха напречната греда с красив удар на Дилан Мертенс.

Именно Мертенс бе замесен в нова интересна ситуация в 79-ата минута, но ударът му от въздуха мина на сантиметри от страничната греда.

В 87-ата минута Антонио Перера пусна отличен пас към Дилан Мертенс, който продължи към Георги Николов и нападателят от близка дистанция изравни - 2:2.

В третата минута на продължението Ерол Дост от състава на "белите" получи втори жълт и респективно червен картон и бе изгонен от Волен Чинков.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

Славия: Светослав Вуцов, Ертан Томбак, Велко Йеленкович, Ивайло Марков, Венцислав Керчев, Кристиян Стоянов, Ерол Дост, Иван Минчев, Галин Иванов – К, Тони Тасев, Владимир Николов

Ботев: Матвей Игонен, Ехие Укаки, Мартин Секулич, Ивелин Попов – К, Джеймс Етоо, Самуел Акере, Антоан Конте, Антонио Перейра, Янис Карабельов, Константинос Балоянис, Атанас Чернев



Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).