Юноши на Ботев и Локо оглавиха статистиката в Марица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:54 / 29.12.2023
1173
Димитър Аврамов е абсолютен рекордьор по изиграни минути през този полусезон. Той е играл от първата до последната минута на всеки един мач на "Марица", с изключение на един, в който е заменен и така записва рекордните 1780 изиграни минути от 1800 възможни.

Втори по този показател е Веселин Марчев, който е изиграл 1646 минути. Трети са Атанас Ташолов и Соломон Джеймс с по 1566 минути. Станислав Маламов има 1531.

Веселин Марчев и Станислав Маламов имат по 6 отбелязани гола във Втора лига, като Марчев има и 3 попадения в турнира за Купата на България. Двамата са най-резултатните футболисти на "Марица" през полусезона. Капитанът Валери Домовчийски има 4 на сметката си.

Веселин Марчев има най-много асистенции за "жълто-сините" през футболната есен във Втора лига. Според официалната статистика той има 5 на своята сметка - само с една по-малко от лидера в тази класация в шампионата. Георги Трифонов има 3 асистенции и се нарежда втори в подреждането за голови пасове за маричани.

Петър Начев има 5 сухи мрежи през есента. Той е бил на вратата на "Марица" 1216 минути в общо 15 мача.

Трима футболисти са получвали червени картони през есента - Соломон Джеймс, Ифеани Дейвид (в един и същи мач) и Свилен Щерев. Всички те са за получени по два жълти.

Милен Танчев е влизал от резервната скамейка 13 пъти, 12 пъти като смяна е влизал Свилен Щерев, а по 10 - Христиан Димитров и Олджай Алиев. Това са хората, на които треньорският щаб е разчитал най-много да променят в положителна посока играта на тима.

Георги Трифонов и Стефан Попов са били заменяни по време на мачове по 15 пъти, Станислав Маламов - 13 пъти, а Мартин Газиев - 11. Атанас Ташолов и Петър Начев пък не са заменяни нито веднъж, когато са започвали като титуляри срещите си от първенството, пишат маричани в своя facebook профил.

Георги Трифонов, Димитър Аврамов и Атанас Ташолов са тримата футболисти на "Марица", които са били на линия за всеки мач на отбора през полусезона.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).