Локо продължи страхотната си серия, грабна 5-а поредна победа

Автор: Стойчо Генов
Коментари (16)
23:13 / 18.08.2023
7279
Отборът на Локомотив Пловдив продължи страхотната си серия и постигна пета поредна шампионатна победа, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Черно-белите надиграха Арда (Кърджали) с 1:0 в мач от 6-ия кръг на Първа лига, който се състоя на стадиона в "Лаута".

Петър Андреев (69) бе точен за пловдивчани, отбелязвайки единственото попадение.

Така възпитаниците на треньора Александър Томаш имат вече актив от 16 точки и отново се върнаха на първо място във временното класиране.

Първата по-интересна ситуация в двубоя бе в 10-ата минута. Димитър Илиев подаде към Джовани, който със страхотна техника навлезе отляво в наказателното поле. Последва диагонален шут на бразилеца, при който вратарят на Арда Анатолий Господинов изби топката с ръка, но реферът Станимир Тренчев не отсъди корнер.

Две минути преди почивката локомотивци стигнаха до най-чистото си положение до момента. Матеус проби отдясно и центрира към точката за изпълнение на дузпа. Там Димитър Илиев се извиси и засече с глава, но топката профуча на сантиметри от гредата.

Резултатът бе открит в 69-ата минута след брилянтна контраатака на черно-белите. Джовани отне топката в собствената половина и напредна. Още преди да стигне до централната линия той изведе устремилия се напред Петър Андреев. Младокът пое по перфектен начин и от границата на наказателното поле шутира в долния ляв ъгъл на вратаря за 1:0. Това бе втори гол за 19-годишния юноша с екипа на родния му клуб.

Три минути по-късно Станислав Иванов се измъкна от Ангел Лясков, преодоля Динко Хоркаш и прати топката в мрежата. Голът обаче бе отменен след намесата на VAR заради засада.

Локо игра в състав:

Динко ХоркашАнгел Лясков, Хорхе Сегура, Калоян Костов, Матеус, Христо Иванов, Евандро (90+1- Кристиян Пешов), Джовани (84- Алфа Конте), Бабакар Дион (65- Петър Андреев), Димитър Илиев, Георги Минчев (84- Георги Каракашев).



Виж коментарите (16)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).