Фенове на Ботев: Може да помогнете финансово за шоуто на трибуните срещу Левски

Автор: Стойчо Генов
Коментари (3)
10:02 / 06.04.2023
2325
Клуб на привържениците на Ботев Пловдив припомни на "жълто-черната" общественост "лимонадения гол", с който "канарите" стигат до безценно равенство срещу Левски през 1967 година. Точката е от решаващо значение за спечелената малко по-късно втора и последна засега шампионска титла на отбора.

Реакцията на бултрасите е свързана с предстоящото дерби срещу столичния тим, което се очаква да се играе на стадион "Христо Ботев" в края на април. КПБП призова и за финансова помощ за хореографията в двубоя.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалното съобщение на КПБП:

Един от най-култовите двубои между Ботев и Левски се провежда на 16 април 1967г. Срещата се играе пред препълнените трибуни на "Голямата къща" (ст. Пловдив) и е от огромно значение за изхода на шампионата през сезона. Ботев е без контузения Георги Попов - Тумби, а гостите от София повеждат с гол на Георги Аспарухов - Гунди и с всевъзможни прийоми се опитват да задържат преднината си.

На помощ идва и страничният съдия, който е на път да осигури победата на "сините". В последната минута на срещата, след центриране от корнер, капитанът ни, Райко Стойнов, изравнява и главният съдия посочва центъра на терена. Страничният рефер обаче всячески се опитва да го убеди, че топката не е преминала голлинията с целия си обем.

Поведението му предизвиква бурното недоволство на привържениците на Ботев, които буквално засипват терена с хиляди стъклени лимонадени бутилки. В крайна сметка попадението е признато и остава в историята като "лимонадения гол"!

Ботев е наказан с лишаване от домакинство за два мача, но в края на сезона точката се оказва златна и е от решаващо значение за втората шампионска титла на "канарчетата"!

Време е отново да влезем в ролята на 12-я играч на препълнените трибуни при откриването на Колежа. Атмосферата трябва да е невъобразима, а освен с присъствието си може да помогнете и финансово за шоуто на трибуните по един от следните начини:

1) Чрез банков превод по сметката на КПБП: BG11UNCR70001522124939

SWIFT (BIC): UNCRBGSF

Сдружение КПБП

2) Като преведете средства чрез електронната система за разплащане пейпал на: paypal@kpbp.bg

3) Чрез кутията за дарение във фен магазина на ул. Нестор Иванов 1.

Помнете историята! Подкрепяйте Ботев!


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).