Левски оказва натиск на БФС, иска да гостува на Локо (Пд) в Пазарджик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
08:51 / 28.03.2023
5726
Ръководни фактори в ПФК Левски, подтиквани от привърженици на "сините", оказват натиск към Българския футболен съюз относно предстоящото гостуване на Локомотив Пловдив. Двубоят по програма трябва да е в началото на месец май, но още отсега от Левски настояват мачът да не се играе на стадиона в "Лаута".

Аргументите са, че отцепеният от централната трибуна сектор за гостуващите привърженици е твърде малък и едва ли ще събере повече от 250 човека. Освен това той е твърде близо до официалната ложа, както и до скамейката на Локомотив въпреки задължителната буферна зона, която полицията прави.

Вече в София упорито се лансира идеята Локо да играе т.нар. рискови мачове на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик. Ако отборът попадне в първата шестица, то със сигурност ще предстои двубой и срещу ЦСКА-София, а по всяка вероятност и още един мач срещу Левски.

От ръководството на Локомотив ще опитат въпросните двубои да се играят на "Лаута", без присъствието на гостуващи фенове (каквато е практиката в момента в гръцкото първенство). При окончателното взимане на решение, от БФС със сигурност ще се допитат и до полицията.


Виж коментарите (16)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).