Първият тенис лагер-семинар за деца до 10год. приключи днес в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:01 / 11.04.2010
823
Днес в Пловдив на кортовете на ТК "Локомотив" бе сложен край на първият лагер-семинар от съвместната инициатива на Българската федерация по тенис и генералният спонсор на БФТ Девин АД "Devin Kids Tennis", която е част от програмата "Тенисът - забавен, лесен и полезен ", започнала през 2009 г.

Целта на инициативата бе да се организира един празник за децата и да се събуди интерес към тениса и здравословния начин на живот, а треньорите и родителите да се запознаят с най-новите методи на обучение на деца на възраст от 5 до 10 години.

"Devin Kids Tennis" предизвика огромен интерес сред малчуганите, като в първият етап на инициативата участваха над 70 момчета и момичета, за които бе организиран и турнир, който се проведе на така наречените "мини-кортове" и се използваха специализирани леки топки, които позволяват на малките тенисисти много по-лесно да направят първите си стъпки в тениса.

Специалисти от Българската федерация по тенис проведоха и курс на треньори от пловдивския регион по програмата "Play & Stay" на международната тенис федерация ITF, а Илия Атанасов, директор "Развитие" към БФТ, отговаряше на въпросите на родителите за ползите на тениса за здравето на децата и ролята на родителя в развитието на един професионален състезател.

За големият успех на "Devin Kids Tennis" главна роля изигра и клуба - домакин ТК "Локомотив", който предостави перфектни условия за всички участници. Лагер - семинари ще се проведат в останалите региони по тенис Плевен , София , Варна, Хасково, Бургас и други. Българската федерация по тенис се надява тенисът да се развива като спорт и в детските градини и училищата с подкрепата на отделните общини.

Следващият етап от "Devin Kids Tennis" ще се проведе в Севлиево на 1-2 май, следван от София на 25-26 май, Варна на 31 май - 1 юни, Хасково 5-6 юни и Сливен на 18-19 юни.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).