Ботев допусна минимална загуба от най-успешния руски клуб

Автор: Стойчо Генов
Коментари (12)
11:54 / 27.01.2023
3992
Ботев (Пловдив) приключи с минимално поражение контролите от подготвителния лагер в Дубай. Жълто-черните загубиха от най-успешния руски клуб Спартак Москва с 0:1 в спаринг, който се проведе в комплекс "JA Sports Centre & Shooting Club".

Това бе трета проверка за възпитаниците на треньора Бруно Балтазар на арабска земя, като преди това тимът направи 4:4 срещу Рига (Латвия) и победи руския Урал с 2:1.

Още в 5-ата минута се създаде сериозно напрежение на терена. При една отсъдена засада на Елвис Ману нападателят на Ботев се сдърпа със защитник на Спартак и се наложи главният съдия и единият от помощниците му да въдворяват ред. Всичко се размина с по един жълт картон на участниците в мелето.

Двадесет минути по-късно Елвис Ману преодоля играч на Спартак и напредна отдясно по атаката сам срещу противниковия вратар. Вместо да шутира, той предпочете пас към Траоре, който от 2 метра на празна врата стреля в аут. На всичко отгоре страничният съдия вдигна и флага си за засада.

В 39-ата минута дойде най-доброто положение за ботевистите. Реда Рабей получи топката пред наказателното поле и отправи техничен удар с десния крак. Вратарят на Спартак обаче плонжира навреме и изби в корнер.

В 67-ата минута руският тим откри резултата. Това стана след атака отляво и последвало центриране в наказателното поле. Там играч в червен екип свали топката към Павел Мелешин и той от движение с мощен шут прати топката в напречната греда и след това в мрежата - 0:1.

Ботев игра в състав:

Хидайет Ханкич, Рой Херман (71- Николай Минков), Самуел Супрайен (46- Ван Хертъм), Роберто Пунчец, Виктор Генев, Па Конате, Дилан Мертенс (71- Точукву Ннади), Реда Рабей (81- Джеймс Етоо), Мохамед Брахими, Абдулайе Траоре (62- Уме Емануел), Елвис Ману (80- Мартин Секулич).


Виж коментарите (12)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).