С два гола за 3 минути Ботев прекърши руския Урал за първа победа в Дубай

Автор: Стойчо Генов
Коментари (8)
16:46 / 25.01.2023
4282
Ботев (Пловдив) постигна първа победа от подготвителния си лагер в Дубай. Жълто-черните се наложиха над елитния руски тим Урал с 2:1 в спаринг, който се проведе в спортен комплекс "JA Sports Centre & Shooting Club".

Мартин Секулич (9) и Уме Емануел (12) бяха точни за "канарите".

В първата си проверка на арабска земя възпитаниците на треньора Бруно Балтазар завършиха 4:4 с латвийския Рига.

Мачът започна отлично за ботевистите, които вкараха два бързи гола в рамките на 3 минути.

В 9-ата Рой Херман изведе Мартин Секулич в чиста позиция. Последва шут, който бе спасен от вратаря на Урал, но пък топката рикошира в тялото на Секулич и хърватинът от 1 метър пред голлинията я прати в мрежата - 1:0.

В 12-ата минута Секулич проби и подаде към Уме Евануел. Той се озова фронтално срещу вратаря и шутира под плонжа му за 2:0.

В 60-ата минута руският тим намали резултата. Това стана след пробив по левия фланг и последвало центриране по земя в наказателното поле на жълто-черните. Там футболист на Урал засече топката с крак в долния ляв ъгъл на вратаря за 2:1.

В петък Ботев ще изиграе последната си контрола в Дубай. Съперник на "канарчетата" ще бъде руският гранд Спартак (Москва).

Ботев игра в състав:

Георги Аргилашки, Джаспър Ван Хертън, Атанас Чернев, Роберто Пунчец, Джеймс Етоо, Точукву Ннади, Рой Херман, Николай Минков, Михаил Прокопиев, Уме Емануел, Мартин Секулич.


Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).