Треньорът на Марица: Тази спечелена купа е най-сладката за мен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:37 / 23.01.2023
1153
Треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов направи обширно изявление, след като тимът му спечели вчера осмата Купа на България.

Ето какво заяви младият специалист:

Успехът не беше никак лесен. Радващото е, че след полуфинала много бързо успяхме да анализираме съперника с щаба и сутринта с момичетата тренирахме това, което трябваше. Поздравленията са изцяло за тях, защото успяха да изпълнят всяко едно указание по най-добрия начини и заради това победата от страни изглеждаше лесно.

Хубавото е, че още на полуфинала успяхме да превключим към ритъма на мачовете в България. Свалихме височината на атаката ни, защото у нас отборите не разполагат с толкова висок блок и показахме съвсем различно ниво на волейбол.

Мисля, че тази спечелена купа за мен е по-сладка в сравнение с първата, която взех като треньор през миналата година, защото сега сме с много по-млад състав, който трябва да се доказва. Ако в Шампионската лига трябва да покажем какво можем, то тук – в България – ние трябва да се доказваме във всеки двубой и считам, че сега съумяхме да го направим по най-добрия начин. Затова определям тази спечелена купа като най-сладка за мен.

Сегашният триумф е допълнителен стимул за момичетата, защото те виждат, че могат да постигат успехи. Когато играеш в България си психически освободен, защото знаеш, че си по-добрият и не те притиска цялото напрежение, което има на международната сцена. Смятам, че тази победа и спечелената Купа ще подействат положително на волейболистките и те ще покажат по-добро ниво в предстоящите ни последни два мача от групите на Шампионската лига.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 18
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).