ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Трифон Пачев: Публиката на Ботев е несравнима! Тя много силно обича, но и много силно мрази!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:43 / 20.09.2022Коментари (41)4481
© Plovdiv24.bg
Официалният сайт на Ботев представи днес втората част от интервюто с директора на "жълто-черната" школа Трифон Пачев. В нея той разкрива за условията, предоставяни от ДЮШ, както и множеството футболисти, минали през школата на "канарчетата", които в момента са част от професионалния футбол.

Легендата на Ботев разкри за среща с Никола Илиев, който е част от италианския гранд Интер. В края на интервюто Трифон Пачев говори за голямата любов на всички ботевисти - стадион "Христо Ботев" и великата "жълто-черна" публика.

Какви условия предоставя школата на Ботев и как минава един ден на децата, настанени в хотелската част?

Ние имаме най-добрите условия в България и това ни задължава да работим много усърдно. Сутрин се събуждат децата, закусват, след което отиват на училище. Прибират се на базата, обядват и следобед започват тренировките, които се съобразяват с график. Ако има свободно време и възможност се остава допълнително за индивидуална тренировка. Вечерят и в определен час, 22 часа, трябва да са по стаите. Ние сме предоставили всички условия на децата, за да мислят само и единствено за училище и футбол.

Има ли интерес към юношите на Ботев от други клубове? С какво успявате да задържите юношите в клуба?

Почти всеки талантлив юноша има предложение от други клубове. Убеждаваме ги с това, че нашите условия са най-добрите. Историята на клуба е изключително важна. Стилът на работа в академията, стилът на игра на Ботев винаги се е отличавал от другите отбори. Винаги в Ботев се е играел нападателен, комбинативен и красив футбол. Това харесват феновете на Ботев и към това трябва да се стремят нашите фтуболисти.

Колко футболисти, минали през школата на Ботев, има в момента в Първа и Втора лига? Следите ли тяхното развитие и бихте ли отличили някои от тях?

Имаме доста футболисти, които играят в първа и втора лига, минали през нашата школа. Кристиан Добрев е в Славия, Слави Шопов е в ЦСКА, Ангел Бастунов е в ЦСКА 1948. Както знаете имаме и футболист, който е в Интер. Не мога да изброя всички, които са минали през академията, но мога да кажа, че тези момчета се представят достойно по отборите си. Да, моето желание е всички те да бъдат в Ботев, но те тръгнаха по друг път.

Никола Илиев получи повиквателна за мъжкия национален отбор. Именно вие доведохте Никола в Ботев. Какво бихте казали за него и той ли един от големите таланти на бг футбола?

С Никола Илиев поддържам непрекъснато връзка, той е един от големите таланти на българския футбол. Скоро, преди месец и половина, мина през базата и се видяхме, да поговорим. Аз лично съм възхитен от промяната, която е настъпила при него. Начинът му на мислене е коренно различен, укрепнал е физически. И най-важното – позитивна промяна в мисленето. Той има силен характер, той ми каза: Аз ще играя в мъжкия отбор на Интер. Нещо, което само Стоичков можеше да говори преди. Надявам се тази повиквателна да е самото начало. Но не спирам да повтарям на всички наши юноши, че футболът е професия и трябва да си изцяло отдаден на него.

Преди да застанете на директорския пост в ДЮШ се занимавахте със селекцията и докарахте Никола Илиев и Бисер Бонев в Ботев. Какво е различното при тях и как се намират качествени таланти?

Селекцията не е лесен процес. При селектирането на футболистите се гледат много неща. Освен спортно-техническите неща (техника, бързина, взимане на бързи решения, нестандартни изпълнения), изключително важно е детето да има характер, да има непримирост, да не се предава при първата трудност. При много деца това липсва и идва един момент, когато идва първата трудност бързо се предават.

Наскоро бе анонсирано основаването на Футболно училище Ботев Пловдив. Каква е основната му идея?

Това е проект, който се случва за първи път в България. Има го в чужбина. Основната идея е децата да бъдат привлечени от малки и да разберат какво е Ботев, да обичат клуба. Да започнат да тренират в Ботев и с техните родители да разберат какво представлява нашият клуб. Това да бъде като една основа, от която да тръгне и селекцията. Ние очакваме доста деца да дойдат. Да заобичат футбола и тези, които покажат добри качества, ще продължат тренировъчния процес.

Какви според вас трябва да са първите и важни стъпки като цяло за българския футбол за подобряване нивото на младите български футболисти?

Не може да четеш без да знаеш азбуката. В най-малките възрасти трябва да се приключи това търсене на резултати, а подобряване техническите способности на децата. Децата трябва да се забавляват от футбола и да го обичат. Хубаво е самите родители да разберат, че победата не е най-важното нещо.

Много отбори от Първа лига направиха дублиращи тимове, това правилна стъпка ли е в прехода на юношите към мъжкия футбол?

За мен е добре младите футболисти да се докосват до мъжкия футбол, защото така по-бързо се преодоляват разликите. Професионалният футбол изисква много добре физически подготвени футболисти и най-важното е търпението към младите играчи. Много пъти искаме младият футболист, започвайки да играе в мъжкия футбол, да прави геройства на терена, а на него му трябва време, за да се адаптира към обстановката. Дублиращите отбори са добра идея, защото навсякъде в Европа най-талантливите футболисти на 17-18-годишна възраст вече играят мъжки футбол.

Вие сте една от живите легенди на Ботев Пловдив. В момента най-важната тема за всички ботевисти е стадион "Христо Ботев". Разкажете на малките "канарчета“ от школата, които все още не са стъпвали на "Колежа“, какво е митичното на този стадион и какво е да играеш пред великата "жълто-черната“ публика.

Връщате ме към младините и наистина се разчувствам, защото това е нашият дом. Колежа е домът на нашата публика, която е невероятна и несравнима. Нашата публика е много взискателна и тя винаги да наблюдава най-доброто на футболния терен. Нейната неистова подкрепа е била най-силният играч през годините. Публиката на Ботев много силно обича, но и много силно мрази. С нетърпение очакваме много бързо да се завърнем на стадиона. Представям си картината, в която Колежа е пълен и футболистите няма да стъпват на тревата. Имаме най-великата публика и тя заслужава футболистите да и се отблагодаряват. Защото футболът е направен за публиката. Чакам с нетърпение да стъпим на стадиона и всеки сам да почувства какво означава Колежа.
Още по темата: общо новини по темата: 191
25.08.2023
16.08.2023
14.08.2023
25.06.2023
25.06.2023
23.06.2023
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Истината за школата
премахни филтъра

+2
 
 
Бай Трифонее добре, че дойде израелеца да направи положителни промени в школата . "Извади" ви от летаргията в която бяхте изпаднали... Спокойствие и безразличие... "Спяхте" и се събуждахте само в деня на заплатите... Хубаво изреди трима които играят в Първа лига които са произлезли от школата, хайде кажи къде играят останалите триста които през последните години са излезли от школата? Щом тук са най-добрите условия в България защо не излизат качествени футболисти от школата? Не е защото прокудихте няколко качествени треньори с характер и умения и докарахте "послушковци" които не протестират когато им се каже , че трябва да играят определени деца , нали ? Не е защото се лансират деца без особени футболни достойнства и без големи перспективи във футбола, нали ? Другаде някъде са причините вероятно... Школата има два пътя : да " побългарите" израелеца и всичко да продължи постарому или той да "усети" игричките ви и да сложи на ваше място хора които наистина им се работи... И вторият вариант да се случи ще минат години преди школата да се съвземе след поразиите които сътворихте...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Бронзов медалист с Ботев става шеф в ЦСКА-София
Обявиха съдията за финала! Вече е свирил Ботев - Лудогорец, дава пресконференция
Властелинът на сухите мрежи в отлично настроение преди финала
Изненада! Ботев няма да тренира в София преди финала
Сдружение ПФК Ботев: Не можем да спим от напрежение преди финала!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: