ПФК Ботев осъществи втората най-голяма трансферна сделка в своята история

Автор: Стойчо Генов
Коментари (6)
12:15 / 14.06.2022
5711
Ботев (Пловдив) одобри трансфера на трима свои футболисти в руската Висша лига. Това са Олакунле Олусегун, Джонатан Окоронкво и Ифеани Ндука, които преминаха във ФК Краснодар.

Триото прекара последната си година във ФК Краснодар като играчи под наем. Plovdiv24.bg също съобщи още в края на февруари за преотстъпването на въпросните футболисти. Олусегун и Окоронкво играха за първия отбор на руснаците, а Ндука играеше за втория отбор. Тримата футболисти официално преминават от Ботев във ФК Краснодар с перманентен трансфер, гласи официалното съобщение от "Коматево".

Ботев пожелава късмет и успешна кариера на тримата футболисти. Това е важен ход за тримата таланти, част от настоящия треньорския щаб започна да работи с тях още от тийнейджъри и ги направи професионални играчи.

Plovdiv24.bg вече информира читателите си за предстоящия трансфер на Олусегун за около 1,7 млн. долара. Сега помощник-треньорът на Ботев (Пловдив) Тимур Дагуев обърна специално внимание на Олакунле:

"Трансферът на Олусегун е втората най-голяма сделка в историята на клуба. Да работим с млади играчи и да ги продаваме е част от нашата стратегия и ние ще продължим да действаме по този начин. Олусегун е талантлив млад играч с голяма способност и сила за напредък. Работейки заедно, ние го направихме утвърден професионален играч, който привлича вниманието на други големи клубове. Ситуацията в руската Висша лига сега даде на него и други момчета голям шанс за успех, така че решихме, че това е добър ход и за трите страни – Ботев, ФК Краснодар и играчите“, заяви Дагуев пред клубния сайт на "канарчетата“.


Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).