Ботев без директна квота за Европа, баражът е само на точка разстояние

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
19:00 / 15.05.2022
10113
Отборът на Ботев (Пд) няма да спечели директна квота за Лига на конференциите, каквото и да се случи в оставащите 2 мача до края на сезона в Първа лига. "Канарите“ обаче са само на една точка разстояние от участие в баража за Европа, провери Plovdiv24.bg.

До това развитие се стигна, след като Левски спечели днес Купата на България, побеждавайки във финала ЦСКА-София с 1:0. "Сините“ взеха втората квота за Лига на конференциите, а първата е за "армейците“, които не могат да бъдат изместени от второто място.

В оставащите два мача "жълто-черните“ гостуват на ЦСКА-София и приемат в "Коматево“ тима на Славия. Ботевистите имат 49 точки, с 3 повече от Черно море. Варненци имат само още един мач до края – домакинство на ЦСКА-София.

Ако "канарите“ заслужат право на бараж, те ще приемат в "Коматево“ Берое или ЦСКА 1948. Победителят ще спечели третата квота за български отбор в турнира Лига на конференциите.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).