Каква размяна на голове! Осем попадения в Кърджали и Локомотив отново без победа

Автор: Стойчо Генов
Коментари (19)
19:26 / 07.05.2022
7210
Локомотив (Пловдив) продължи колебливото си представяне в плейофите за 7-ото място в Първа лига. Черно-белите губеха от Арда с 1:4 четвърт час преди края, но стигнаха до 4:4 в двубой от 30-ия кръг, който се игра на стадиона в Кърджали.

Димитър Илиев (6), Венсан Марсел (76), Ивайло Димитров (85) и Милош Петрович (88) отбелязаха за пловдивчани, а Тонислав Йорданов (3-дузпа), Лъчезар Котев (64), Иван Тилев (67) и Иван Коконов (73) бяха точни за домакините.

По този начин възпитаниците на треньора Александър Томаш поне прекъснаха ужасната си серия от 5 поредни поражения като гости. Наставникът обаче се размина с усеха в четвърти пореден мач, откакто пое тима.

Локомотив вече е с актив от 37 точки, а Арда е на последното място с 32.

Двубоят започна доста динамично и Арда спечели дузпа още при първото си влизане в противниковото наказателно поле. Ел Мами Тетах потърси контакт с Райън Бидунга и успя да убеди рефера Волен Чинков да посочи бялата точка. Тонислав Йорданов изпълни точно в десния ъгъл на Лукас Рейдър за 1:0. 

Само 4 минути по-късно Локомотив изравни. Витанов изведе Преслав Боруков в удобна позиция в наказателното поле. Нападателят шутира, при което топката срещна тялото на Мартин Луков, а след това рикошира в гредата. Тя обаче се върна право към Димитър Илиев и той направи успешна добавка за 1:1. Това бе гол №12 на капитана от началото на сезона.

В 39-ата минута Иван Коконов прати топката в мрежата след пас на Тетах. Голът обаче бе отменен заради засада на мавританеца, което бе потвърдено и от VAR.

Секунди преди края на първото полувреме Бирсент Карагарен пробва фалцов шут с десния крак от границата на наказателното поле. Вратарят на домакините Мартин Луков само изгледа топката, която се удари в лявата греда.

В 60-ата минута гредата помогна и на Локомотив след удар на Христо Иванов.

Последва познат срив за черно-белите, които допуснаха 3 бързи гола в рамките на 9 минути. Същата ситуация се случи и на 18 март отново в Кърджали, когато Локо допусна 3 попадения за 9 минути, а тогава мачът завърши 5:1.

В 64-ата минута Арда отново поведе. Желев проби отдясно и подаде към Котев, който с шут от около 20-ина метра и с помощта на рикошет вкара за 2:1.

Три минути след това Йорданов асистира на Иван Тилев за 3:1. В 73-ата минута Йосип Томашевич загуби елементарно топката на тъчлинията от Милен Желев. Той центрира към Иван Коконов и нападателят покачи на 4:1.

От този момент до края на мача нещата се обърнаха на 180 градуса и Локомотив освен, че успя да навакса изоставането, дори пропусна изгодни ситуации, за да стигне до крайния успех.

Влезлите като резерви Венсан Марсел (76) и Ивайло Димитров (85) се разписаха по веднъж, а последния гол в мача отбеляза Милош Петрович в 88-ата минута.

Локо игра в състав:

Лукас Рейдър, Йосип ТомашевичРайън Бидунга, Кристиан Гомис, Милош Петрович, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Александър ВасилевБирсент КарагаренДимитър ИлиевПреслав Боруков.



Виж коментарите (19)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).