Вижте пропуска на века! Локо с втора поредна грешна стъпка в борбата за бараж

Автор: Стойчо Генов
Коментари (46)
17:16 / 21.04.2022
9629
Локомотив Пловдив направи втора поредна грешна стъпка на своя стадион в борбата за участие на бараж за Европа, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Вицешампионите завършиха 1:1 срещу Берое на "Лаута" във втория мач на Александър Томаш начело на тима.

Димитър Илиев (45+3. дузпа) се разписа за черно-белите, но в добавеното време направи фатален пропуск от бялата точка. Стив Фуртадо (26) бе точен за гостите.

Така "смърфовете" останаха на седмото място във временното класиране с актив от 36 точки, колкото има и Берое.

В 11-ата минута Бирсент Карагарен бе изведен в чиста позиция и нахлу отдясно в наказателното поле. След това обаче вместо да шутира, избра да пусне пас назад. Топката все пак стигна до Димитър Илиев, който бе препънат в наказателното поле от Енчев, но реферът Ивайло Стоянов - Сватбата прецени, че няма дузпа.

Четвърт час по-късно Берое откри резултата. Атаката тръгна от Фал, който подаде към Тунгара. Последва подаване към Фуртадо и той с едно докосване преодоля Илко Пиргов за 0:1.

Малко след това зрителите на "Лаута" станаха свидетели на шокиращ пропуск на века. Димитър Илиев изведе Александър Василев сам срещу вратаря Ганев. Халфът го преодоля и след това пусна по земя към Венсан Марсел. Французинът бе абсолютно сам един метър пред голлинията, замахна с десния крак, но не уцели топката.

Секунди преди почивката Бирсент Карагерен подаде на Димитър Илиев, който стреля от 6-7 метра. Топката се спря в ръката на Мирослав Енчев, която бе в неестествено положение. След дълго преглеждане на ситуацията с ВАР Ивайло Стоянов отсъди дузпа. Тя бе реализирана от Димитър Илиев за 1:1. Това бе 11-ото попадение за капитана от началото на сезона.

След почивката Локомотив продължи да атакува и да изпуска добри ситуации за отбелязване на гол.

Драмата настъпи в добавеното време, когато след изстрел на Лукас Салинас топката се удари в ръката на Мирослав Енчев. Положението бе дълго разглеждано от ВАР и отново Ивайло Стоянов бе привикан сам да види ситуацията. Той отсъди дузпа и вдигна втори жълт картон на бранителя на Берое. Димитър Илиев обаче не успя да реализира наказателния удар, шутирайки леко в центъра на вратата.

Капитанът на Локомотив пропусна от 11-те метра за 5-и път през последните 12 месеца, показа справка на Plovdiv24.bg. За последно това се бе случило на 5 март в дербито срещу Ботев в "Коматево" при резултат 0:0.

Локо игра в състав:

Илко ПирговЙосип ТомашевичРайън Бидунга, Кристиан Гомис, Милош Петрович, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев (89- Емил Янчев), Александър Василев (67- Преслав Боруков), Бирсент Карагарен (80- Ивайло Димитров), Венсан Марсел (46- Лукас Салинас), Димитър Илиев.



Виж коментарите (46)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).