Илко Пиргов: Локо (Пд) е най-близо до сърцето ми, надявам се тук да завърша кариерата си

Автор: Стойчо Генов
Коментари (1)
12:13 / 20.04.2022
2099
Един от големите герои на Локомотив Пловдив през последните 3 години - Илко Пиргов, записа мач №250 в Първа лига при равенството 0:0 срещу Арда. Дебютът му в елита на България (тогава А група) е на 06.11.2004, когато играе за Пирин (Благоевград), а съперник е именно Локомотив (Пловдив)! 

Вратарят разкри пред клубната телевизия как се чувства след 6 прекарани години на "Лаута", сподели мнението си за паметните дузпи, които е спасил, а също така разказа и за последната благотворителна инициатива на “черно-белите". 

"Надявам се да съм здрав и да поиграя още година-две, докато се чувствам добре. Според моите виждания, аз отговарям на нивото на Първа професионална лига. Добре си спомням дебюта си – той беше именно срещу Локомотив Пловдив. Губехме 0:3 на полувремето и тогавашният треньор Йрдан Самоковлийски ме пусна в игра в началото на второто полувреме", припомни си Илко Пиргов.

"В Локомотив Пловдив намерих едно голямо семейство. Това е най-близкият клуб до сърцето ми. Отделно тук усещаш любовта, обичта и уважението на феновете към футболистите. Надявам се тук да завърша кариерата си. За мен е важно да помагам на отбора, с каквото мога", каза още вратарят.

Гледайте в прикаченото видео цялото интервю с Пиргов!



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).