Ботев най-после победи Черно море и затвърди третото си място

Автор: Стойчо Генов
Коментари (11)
21:25 / 16.04.2022
5798
Отборът на Ботев (Пд) стартира чудесно плейофите от първата шестица в първенството, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Жълто-черните победиха Черно море с 1:0 в мач от 27-ия кръг, който се игра на базата в Коматево.

Мохамед Брахими (28) бе точен за домакините, като за тях това бе първи успех над варненци през настоящия сезон.

По този начин възпитаниците на Азрудин Валентич запазиха третото си място във временното класиране, но вече имат актив от 49 точки, 4 повече от "моряците".

Първата сериозна опасност в мача бе за гостите от Варна още в 5-ата минута. Матиас Курьор бе изведен отляво и отправи силен изстрел, който бе неточен, а освен това страничният рефер сигнализира за засада.

В 15-ата минута Антоан Бароан получи контузия и бе заменен принудително от Мохамед Брахими. Десетина минути, след като се появи в игра, нападателят откри резултата. Тодор Неделев овладя една топка в центъра на терена. Напредна няколко метра и пусна перфектен извеждащ пас към Брахими. Той нахлу отдясно в наказателното поле и шутира в близкия ъгъл на вратаря Дюлгеров за 1:0.

Това бе първи гол за "канарите" срещу Черно море през настоящия сезон и първи за Мохамед Брахими с екипа на Ботев.

Секунди след началото на второто полувреме Па Конате бе на косъм от това да удвои аванса на своя тим, но Иван Дюлгеров се справи и отрази изстрела на своя съперник.

В 83-ата минута Черно море пропусна да изравни резултата след грешка на Георги Аргилашки. При едно центриране от десния фланг вратарят на домакините се размина с топката и Закария се озова сам пред опразнената мрежа, но засече с глава твърде неточно.

Ботев (Пд): Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев, Дилан Мертенс, Тодор Неделев (90+2- Димитър Тонев), Емануел Току (90+2- Джак Лейн), Антоан Бароан (18- Мохамед Брахими - 90+2- Николай Минков), Джеймс Етоо, Самюел Супрайен, Реда Рабей, Роберто Пунчец.

Черно море: Иван Дюлгеров, Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Виктор Попов, Мартин Дичев, Даниел Димов, Пабло Гарсия, Велислав Василев (62- Николай Златев), Родриго Абреу (46- Закария), Стефан Велев (73- Мазир Сула), Матиас Курьор.



Виж коментарите (11)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).